#118A nukleáris hulladék tárolása kevés munkalehetőséget teremt, és biztonsági ”hazárdjátéknak” teszik ki a helyi lakosságot sok generáción keresztül. Ez egy olyan probléma, amelyet senki nem akar tudomásul venni, mert megoldhatatlan.
Na itt fordulok le a székről. Mi az, hogy megoldhatatlan. A vilgáon több biztonságosan üzemelő hulladéklerakó van. A kockázat mértéke kicsi. Cirka 1000000-szor valószínűbb, hogy autóbalesetben halsz meg, mint sugárszennyeződéstől. De azért hajtogasd tovább a hülyeséget, mint buddhista az imamalmot...
A föld fölötti tárolás a dolgozókat radioaktivitással veszélyezteti és drága; néha évszázadokra vagy évezredekre szóló felügyeletet kíván meg. a mély geológiai rétegekben történő elhelyezés az atomipar és a kormányok által kedvelt megoldás, a gondok látótéren kívül helyezi, de nem nyújt garanciákat a radioaktív anyagok esetleges kiszivárgására a környezetbe..."
Javasolm akkor tanulmányozd kicsit azt, hogy milyen technológiával és hogyan építik ezeket a létesítményket. A sugárzásmérő nem hazudik. Nincs emelkedett sugárzás a környezetbe. Megint a nagy semmiről beszélsz. Szarrágás.
Most őszintén, mi lenne ha a családod tagjai atomhulladék-lerakóban dolgoznának, Mert ezt is megkell valakinek csinálnia...Vagy a kedvenc kiránduló helyedet atomhulladék telepnek nyilvánítanák?
Itt meg ellentmondasz saját magadnak. Nincs felszíni lerakó ahol nagy aktivitású hulladék lenne. Magyarán a kirándulóhelyes hasonlat meg röhejes. Ahogy te magad. Az első részén is röhögnöm kell? Olyan hülye kérdés, hogy mit szólnál hozzá, ha villamos vezető lenne. Semmit. Az lerakóban dolgozni legalább érdekesebb és valszeg jobban fizet.
Ha felépítünk sok-sok atomerőművet, esetleg feleslegessé válik, vagy éppen kevésbé aktuálissá a teljesen tiszta, megújuló energiaforrások fejlesztése, használata. Ha nem vagyunk rákényszerítve, csak hátráltatja az egész megújuló energiaforrás irányzatot. Ezt megcáfolhatná valaki, mert én nem még nem tudtam.
Látom szövegértelmezési gondjaid is vannak. Lentebb írtam, hogy az energetika nem törekszik monokultúrára, mert nem is lehetséges. A megujúlók kiválóak, mint kiegészítő erőművek, de alaperőmnek szarok a vízierőművet leszámítva.