Ahoy#102
Jó oké,maradjunk annyiban nemlehet felrobbantani, nemlehet kisiklatni (mint ugye tudjuk bármit el lehet pusztítani az embernek, de most ez lényegtelen)
"de talán használhatnád a netes keresőket is, nem törne le a kezed ettől. Esetleg ágybareggelit ne készítsek neked?"
Személy szerint én utánanéztem. Itt arról van szó, hogy ha veszed a fáradtságot hogy kimondasz valamit, akkor tessék legalább helyben érvekkel,minimum linkekkel alátámasztani, összegyűjteni a dolgot, hogy mindenkinek egyértelmű legyen.
"És aztán nézd meg, hogy milyen iszonyatos mennyiségű energiát ad vissza, milyen hossz ideig és milyen olcsón 0 emisszióval. Tudod, nálad okosabb emberek kiszámolták ezt is."
Pontosan mennyibe kerül az atomhulladék tárolása, és milyen nehézségekbe?
Csak egykét infó amit erről olvastam:
"A nukleáris hulladékoknak tágan értelmezve három különböző csoportja van. A nagy aktivitású hulladékok (high level wastes, továbbiakban HLW) hőt termelnek, hosszú élettartamúak és nagyon veszélyesek. Elhasznált fűtőelemként tárolt fűtőrudakból állnak vagy pedig reprocesszálva folyékony radioaktív maradékot képeznek. A közepes aktivitású hulladékok (intermediate level wastea, továbbiakban ILW) a reaktormag környezetéből származó fűtőelem-bevonatok, gyanták, illetve iszapok. Bizonyos esetekben hosszú élettartamú, illetve rövid élettartamú ILW - ként osztályozzák őket a radionukleidek felezési ideje alapján
A nukleáris hulladék tárolása kevés munkalehetőséget teremt, és biztonsági ”hazárdjátéknak” teszik ki a helyi lakosságot sok generáción keresztül. Ez egy olyan probléma, amelyet senki nem akar tudomásul venni, mert megoldhatatlan. A föld fölötti tárolás a dolgozókat radioaktivitással veszélyezteti és drága; néha évszázadokra vagy évezredekre szóló felügyeletet kíván meg. a mély geológiai rétegekben történő elhelyezés az atomipar és a kormányok által kedvelt megoldás, a gondok látótéren kívül helyezi, de nem nyújt garanciákat a radioaktív anyagok esetleges kiszivárgására a környezetbe..." És a többi..
Most őszintén, mi lenne ha a családod tagjai atomhulladék-lerakóban dolgoznának, Mert ezt is megkell valakinek csinálnia...Vagy a kedvenc kiránduló helyedet atomhulladék telepnek nyilvánítanák?
Erre még mindig nem reagáltál:
Ha felépítünk sok-sok atomerőművet, esetleg feleslegessé válik, vagy éppen kevésbé aktuálissá a teljesen tiszta, megújuló energiaforrások fejlesztése, használata. Ha nem vagyunk rákényszerítve, csak hátráltatja az egész megújuló energiaforrás irányzatot. Ezt megcáfolhatná valaki, mert én nem még nem tudtam.