Megint ködösítesz, a fene sem hasonlította azt a nyomorult ellensúlyt parittyához, így nem is értem, minek hozakodsz már sokadszorra elő vele. Te egész konkrétan ezt válaszoltad arra a hozzászólásomra, hogy az ellensúly nincs szabadesésben:
"Igen szabadesésben, ha nem hiszed kérdez meg csillagászt!
De minden szabadesésben van amire hat a Föld gravitációja és nincs ellenirányú erő vele szemben. A kötél pedig nem az, hiszen az egyező irányú erőt fejt ki a gravitációval!"
Talán olvasd el a #165-ös válaszomat.
/OFF
"Azt ugyan nehéz elképzelni, hogy létezhet olyan közeg ami nem vezeti, de az abszolút nulla fokon létezik (már amennyire létezik abszolút nulla fok)."
Ezt akkor mondd, ha sikerült bármit is lehűtened az abszolút nulla fokra. Nem a közelébe, hanem pontosan az abszolút nullára. Az állításod amúgy is önellentmondás, mert a hang létrehozásakor meg kell löknöd a részecskét, ekkor pedig az máris nem lesz abszolút nulla fokos, hiszen kinetikai energiát kap.
"Szerinted amikor Bose-Einstein kondenzátumban lelassítják, megállítják a fényt, majd újra indítják, az ugyan az a fény, vagy csak a tulajdonságai ugyanazok?"
Amennyiben meg tudsz egymástól különböztetni azonos kvantumfizikai tulajdonságokkal rendelkező részecskéket - mondjuk különböző színűre fested be vagy felcímkézed őket -, akkor van értelme a kérdésednek, de addig nincs. Mindenesetre én úgy tanultam, hogy az elemi részecskék egymással felcserélhetők, szóval...