Vantulok#63na a másik meg az hogy ilyen OEM szarokat pedig végképp nem telepítenék fel, még XP-ből sem. Csak a megfelelően megtört Corporate verziót.
Indoklás: még az XP-ből is, ha OEM, akkor masszívan ragaszkodik a gép egyes paramétereihez, magyarán nem lehet ghostolni. Megpróbálod visszaghostolni és a legkülönbözőbb hibákkal kiakad. Hát köszönöm nekem nem kell a legális szarjuk. Inkább feltolok egy rendesen kiherélt XP-t ha nagyon muszály és csókolom, úgyis az alap oprendszerem egy Linux azon is egy truecryptes meghajtón van egy XP partició VirtualBox alatt, bármikor jöhet ide a BSA meg qrvanyjuk is ellenőrizni !
Visztánál odáig már nem jutottam el hogy ilyenekkel szopjak, mert az első néhány mozzanata után, meg a haverjaim visztás kínlódásának látványától bőven be is sokalltam. aztán megpróbáltam még ezt a Win 7etet de kb. ugyanakkora -hacsak nem nagyobb- rakás szar, főleg egy Ubuntuhoz képest. De az XP-hez képest is. Nem is csoda, ha cégek kivárnak még egy jó másfél két évet amíg egyáltalán kipróbálás szintjén hozzányúlnak, de ebből ugyanúgy nem lesz semmi, mint a Vizsta esetében.
Itt egy cikk "Az XP a Vista legnagyobb problémája" címmel
/http://www.hwsw.hu/hirek/34688/microsoft_vista_xp_windows.html/
és nagyon jól leírják benne, azt amit én is tapasztaltam,
a kompatibilitási problémákkal kapcsolatban, hogy tkp. a Vista SZARUL lett
lekódolva, olyan banális, alapvető hibákat követtek el a kódolás során, ami
még egy kezdőnek is feltűnik: kezdjük rögtön a legelején:
átnevezték a legfőbb könyvtárakat totál feleslegesen:
"Documents and Settings" , "Program Files" amivel a régi abszolút könyvtáreléréssel dolgozó programok eleve kiesnek a működés pixiséből.
Valahogy biztos rá lehet őket venni a működésre, de kb. ugyanannyi tapasztalat kell hozzá, mint a linux parancssoros termináljának kezeléséhez: uszkve a lémer megintcsak szopni fog, és örjönghet hogy akkor már miért nem a linuxon szopik? ahol a legutolsó forráskód-utasításig is eljuthat ha nagyon akar és nagyon muszáj.
Kiszedték a Windows 2000 óta már jól bevált ntldr, ntdetect.com boot kernelt és betettek helyette egy grubbos (linux alapú) boot record kezelőt amivel iradtlanul megbüntették még a rendszergazdákat is. A régi , NTFS persze maradt, jött egy szar exFAT, de az is minek? Az SSD-ket és a wear-levellinget supportáló modern filerendszer, amire tényleg volna reláis igény és kereslet, pedig máig -a windows 7 megjelenéséig- jön. de kijönni nem jött még ! legalábbis az RC-ben nyomát se találtam. A fontos és lényegi dolgok helyett kaptunk egy idegesítően szar buznyák UAC-ot és egy rakás totálisan felesleges service-t amit le lehet ugyan kapcsolgatni, de magara vess ha akkor pedig, mintegy bosszúból széthullik a visztád /win7-ed Mit kaptunk még ?
Kaptunk egy személyiségi jogokba ütköző totális kernelszintű DRM másolásvédelmi mechanizmust, ami megkockáztatom , hogy az első "kalózfile" megtalálása után autmatán bekapcsolja a totális reportot a nemzetközi kalózrendőrségnek, ami az utolsó billentyűleütésig mindent tovább fog rólunk küldeni, hiszen a kalózokkal nem lehet kesztyűskézzel bánni !!!