73
-
Indomagyar #73 há mi á gyász ez á vizstá? dikk .. kedvezs tezsdvérgéim nállám még mindég á zixpí á fávoritt -
#72 és az kit érdekel, van e doboza, vagy nincs?:) -
tompka #71 Most olvastam a cikket. Fogadtam, hogy az első 5hsz.-ban szerepelni fog a linux szó. 3.hsz: ...linux... xD Nyertem :D -
tomcsa4 #70 És az OEM? Mert hogy nem dobozos, az fix. -
#69 tisztára olyan, mintha arrakistor írta volna, csak a szmájli hiányzik a végéről, meg a kérdőjel lehetett volna félkövér -
#68 ..sszuskulcs! Csak kéne egy szerkesztési funkció nem VIP tagoknak is. Máshol ez megoldható, szégyen vagy igénytelenség egy IT/Tech oldaltól, hogy szarnak rá. Kihagy az ember egy karaktert, oszt hogy néz má' ki...! -
#67 Akkor [u]erre varrjál gombot[]; ezek szerint a tech-oldalak is csak találgatnak, mert homlokegyenest egymásnak ellentmondó cikkeket írnak. "Akár 100 dollárnál is olcsóbban kínálhatja majd következő operációs rendszerét, a Windows 7-et a Microsoft."
Na, most melyik az igaz? -
#66 Milyen kompatibilitási problémákról beszélsz? Nálam nincsenek. Duke Nukem 3D ( szerintem elég régi) is hibátlanul fut Vistán/7-en. Minden működik...
Szerinted szarul van lekódolva? Miért az XP hogy van? Memóriakezelése egy kaka (lapózófilet jobban használja,mint a RAM-ot),ha egy program behal kattintgatni kell 20x a bezárás gombra,hogy tudomásul vegye. Hangleképezésnél képes 11kHz fölötti hangokat levágni stb.
Az meg,hogy annyi memóriát eszik a Vista meg a 7 miért zavar? Minek vettél RAM-ot? Azért ,hogy üresen álljon? Ha elindítasz egy alkalmazást úgy is kiszedi a RAM-ból a dolgokat... -
tomcsa4 #65 A link alapján az Ulti éri meg a legjobban. Most képzeld el a Startert, mai dobozosban nem is lesz kapható. Mennyivel megdobja a gép árát. Kis túlzással azt is mondhatom, hogy többe kerül a starter, mint maga a gép. :)
Vista nagyon jó OS. XP-t mérföldekkel veri. De ez helyénvaló is, hisz időkülönbség nagy közte. Nagyon jó a memóriakezelése, proci kihasználtsága. Egyszóval remek a Vista, de a Win7 (eddigi tapasztalataim alapján) még magasabbra tette a mércét. -
Vantulok #64 http://www.technet.hu/techtud/20090209/_kiderult_a_windows_7_ara/
Ha ez igaz. Miszerint 40 és 65e Ft között lesz az ára (itthon nyilván még ennél is drágább lesz) akkor pert fogok indítani a Microsoft Magyarország ellen, "tisztességtelen ár" címszó alatt. Esetleg "tisztességtelen piaci magatartás" címszóval. Különösen a magyar kereseti viszonyokhoz mérten, nem lenne szabad 5e Ftnál többért adniuk , különösen a Starter Licenceket ! De még az Ultimate-t se adhatnák több, mint 10e Ft. Így is (mivel ennyiért már mindenkinek megérné megvásárolni) 10-15 milliárd Forint haszonra számíthatna -csak- Magyarországról. Mi a l*faszt akarnak még ???
Vannak jobbikos kapcsolataim és kezdeményezni fogom hogy szólaljanak fel az EU parlamentben az országok régiónkénti ár-maximalizálása mellett, legalábbis ami a szoftvereket illeti ! Mert ez így arcátlan , pofátlan szabadrablás ! -
Vantulok #63 na a másik meg az hogy ilyen OEM szarokat pedig végképp nem telepítenék fel, még XP-ből sem. Csak a megfelelően megtört Corporate verziót.
Indoklás: még az XP-ből is, ha OEM, akkor masszívan ragaszkodik a gép egyes paramétereihez, magyarán nem lehet ghostolni. Megpróbálod visszaghostolni és a legkülönbözőbb hibákkal kiakad. Hát köszönöm nekem nem kell a legális szarjuk. Inkább feltolok egy rendesen kiherélt XP-t ha nagyon muszály és csókolom, úgyis az alap oprendszerem egy Linux azon is egy truecryptes meghajtón van egy XP partició VirtualBox alatt, bármikor jöhet ide a BSA meg qrvanyjuk is ellenőrizni !
Visztánál odáig már nem jutottam el hogy ilyenekkel szopjak, mert az első néhány mozzanata után, meg a haverjaim visztás kínlódásának látványától bőven be is sokalltam. aztán megpróbáltam még ezt a Win 7etet de kb. ugyanakkora -hacsak nem nagyobb- rakás szar, főleg egy Ubuntuhoz képest. De az XP-hez képest is. Nem is csoda, ha cégek kivárnak még egy jó másfél két évet amíg egyáltalán kipróbálás szintjén hozzányúlnak, de ebből ugyanúgy nem lesz semmi, mint a Vizsta esetében.
Itt egy cikk "Az XP a Vista legnagyobb problémája" címmel
/http://www.hwsw.hu/hirek/34688/microsoft_vista_xp_windows.html/
és nagyon jól leírják benne, azt amit én is tapasztaltam,
a kompatibilitási problémákkal kapcsolatban, hogy tkp. a Vista SZARUL lett
lekódolva, olyan banális, alapvető hibákat követtek el a kódolás során, ami
még egy kezdőnek is feltűnik: kezdjük rögtön a legelején:
átnevezték a legfőbb könyvtárakat totál feleslegesen:
"Documents and Settings" , "Program Files" amivel a régi abszolút könyvtáreléréssel dolgozó programok eleve kiesnek a működés pixiséből.
Valahogy biztos rá lehet őket venni a működésre, de kb. ugyanannyi tapasztalat kell hozzá, mint a linux parancssoros termináljának kezeléséhez: uszkve a lémer megintcsak szopni fog, és örjönghet hogy akkor már miért nem a linuxon szopik? ahol a legutolsó forráskód-utasításig is eljuthat ha nagyon akar és nagyon muszáj.
Kiszedték a Windows 2000 óta már jól bevált ntldr, ntdetect.com boot kernelt és betettek helyette egy grubbos (linux alapú) boot record kezelőt amivel iradtlanul megbüntették még a rendszergazdákat is. A régi , NTFS persze maradt, jött egy szar exFAT, de az is minek? Az SSD-ket és a wear-levellinget supportáló modern filerendszer, amire tényleg volna reláis igény és kereslet, pedig máig -a windows 7 megjelenéséig- jön. de kijönni nem jött még ! legalábbis az RC-ben nyomát se találtam. A fontos és lényegi dolgok helyett kaptunk egy idegesítően szar buznyák UAC-ot és egy rakás totálisan felesleges service-t amit le lehet ugyan kapcsolgatni, de magara vess ha akkor pedig, mintegy bosszúból széthullik a visztád /win7-ed Mit kaptunk még ?
Kaptunk egy személyiségi jogokba ütköző totális kernelszintű DRM másolásvédelmi mechanizmust, ami megkockáztatom , hogy az első "kalózfile" megtalálása után autmatán bekapcsolja a totális reportot a nemzetközi kalózrendőrségnek, ami az utolsó billentyűleütésig mindent tovább fog rólunk küldeni, hiszen a kalózokkal nem lehet kesztyűskézzel bánni !!! -
bakagaijin #62 Ráadásul a 30-35eFt az mind OEM ár... Amiket az #50-ben írtam azok viszont mind full dobozosak. Egyszóval a magyarokat extrém módon lehúzzák, de ez nem újdonság. Ezért is nem a magyar árakat kezdtem el böngészni...
De ettől függetlenül így is sokallom érte azt a 14-15e forintot amit némi utaztatás után kell érte fizetni. Egy fél-egyéves játékot már 4-5 ezerért meg lehet venni megjelenés után, ami idővel még tovább csökken. Az xp pedig 2001-es... -
Vantulok #61 Ez egy bődületes nagy hülyeség, semmilyen gépen se gyorsabb,mikor eleve 15x20szor annyi RAMot zabál fel kapásból az indításnál, 4-5x annyi felesleges buzi szörvájsz indul el és a 233-as Cerka helyett egy 1 gigaherces procin is meg van lőve induláskor, mert akkor vagy fél óra míg feláll. ennyi. egy kalap szart nem ér az egész. -
bakagaijin #60 Igazad van, Magyarországon az xp pro tényleg ugyanannyiba kerül, mint a vista home premium... 30-35e Ft. Azaz az xp-t kétszeres áron árusítják, mint Angliában (postaköltséggel együtt!). Erre most mit lehet mondani, ez klasszikus extra lehúzás.
hunfatal, nekem egész konkrétan csak és kizárólag játékokhoz kell. Se többre, se másra. Meló laptopon van, de az meg nem játékra van és azt nem is én fizetem ki sajátzsebből. Tehát ne mossuk össze a kettőt. Ha neked másra is kell: jó, fizesd ki Te a többszörös árat. -
#59 Aki visszatér az XP-re a minimum nem normális... -
tomcsa4 #58 Hallod arrakistor, nem unod még a sok nicket?:)
Inkább nézd meg a linket, mait adtam. Jaa Te is az vagy? Tehát arrakistor= Vantulokkal és SCaine-vel? Nah, én kérek elnézést, meg kellett volna néznem a regisztráció idejét.
TiMon, hagyd. Ismerjük már. -
#57 Mégis milyen gépen tolod? Nekem egy Athlon 64 X2 3600+,2GB RAM,ATI HD3200-es nem egy hűdenagyszám gépen már gyorsabb a Win 7,mint az XP. -
tomcsa4 #56 Nem arra értette, hogy nem látja. Hanem nem tudja kezelni a négy magot. És ez tény! Vista 4 és 8 magra van optimizálva. XP látja a 4 magot, talán kezeli is úgy-hogy. De az csak hardver pazarlás, semmi több. -
tomcsa4 #55 Az csak egy kis hülyéskedés volt. Nem kell rögtön happárézni. Amúgy is arrakistornak küldtem és annak, aki ismeri arrakistor hozzászólásait. Azok értik.
bakagaijin: én nem vagyok programozó, de egy oprendszert szerintem nehezebb megírni, mint egy játékot. Pláne a 60 millió kódsorból álló Vista. Szóval komplexebb a dolog. Nem?
De azért a feltüntetett árak horribilisek. -
Vantulok #54 bármennyire is elavult az XP, amíg nem készül jobb a windowsból, csak ilyen szarok, mint a vista meg ez addig nem fogom lecserélni ! és kész !
kipróbáltam, de annyi elég is volt belőle, lassú ótvar szar, elzabálja az egész ramomat semmit nem hagy a procinak, nem fogok ezért megint százezerér venni egy új gépet, még akkor se ha ennél sokkal de sokkal többet nyújtana. de mit nyújt ? semmit ! csak a szopás van vele. bukás lesz ez is én azt mondom pont akkora mint a viszta volt annó. nincs olyan hülye programozó aki ilyen szar operációs rendszerekre fejlesztene. ha megnézitek a programok 99%-át a neten akkor láthatjátok hogy mit támogat: XP, 2000, NT, ME, 98 és esetleg támogatja a vistát is ami hogyismondjam, khm "KICSIT" kilóg a sorból. ha úgy van megírva a program, hogy abszolút útvonalakat használ, akkor a Program Files mappát meg se találja a visztán. egy nagy trágyadomb az egész a viszta óta egy rakás jól megírt xp program el se indul rajta, ha pedig mégis akkor csak a a viszta támogatás miatt háromszorosára duzzadt a mérete és instabillá vált a régebbi OSeken és még azt merik kérdezni miért gyűlölöm annyira a vistát ! hát ezért ! takarodjanak el ilyen szar oprendszerekkel inkább haza ! arról nem is beszélve hogy mit csinál a háttérben? miért ilyen brutálnagy a gépigénye? hát azért mert tele van ültetve trójaival gyárilag ! szemetek ! és még azt hazudják a csilivili öltözékbe bújtatva a népnek hogy majd erre milyen nagy szükséged lesz öcsém ! 'nyádra lesz szükség arra ! -
SCaine #53 VirtualBox Linux alól át tudja küldeni a videokártya grafikus képességeit a Guest OS-nek, ami történetesen egy Windows a DirectX 7től a 10ig , ebből a 8 és a 9 stabil a 7 és a 10 béta állapotban van. Kérdés csak az hogy már megint, miért nem tudja vajon a Microsoft SAJÁT virtualizációs környezete ugyanezt és miért olyanoknak (Linux programozóknak) kell szégyenszemre ezt lekódolni , akiknek semmi közük nem volt a DirectX forrásának lekódolásához és lezárásához???
tomcsa4 #46: aha, és hány spf-fel (sec per frame) megy rajta egy Super Mario?
Tudom sehogy nem megy rajta, mert a Windows 7 inkomatibilis a régi windowsokkal és a 16 bit subsystemmel
Ne röhögtessél amúgy, mert egy kollégám egy ilyen gépen , amit küldtél a linkben, egy Pentium-2 266-on 128 mega rammal, konkrétan máig 3D animációkat készít, ha kell. Windows 7 jó ha egy hét alatt feláll rajta.
roliika #44: egy haverom 4 magos gépén saját szememmel láttam, hogy a Windows XP 4 procit ír ki és ismer fel, ami bőven sok egy átlag felhasználónak, nekem is max. egy 2-3 Ghz elég volna (1 mag) és mellé 1 G ram. Nem mindenki akar egyszerre 25 youtube videót nézni és vágni, miközben renderel, kódot tör, fent van 10 azonnali üzenetküldő rendszeren és még egy erőforrászabáló játékot (Crysis) is elindít, mintegy habot a tortára. -
#52 Amúgy baromi érdekes mert idehaza ugyanannyiba került a vista hb mint az xp home, és a vista business mint az xp prof. Most is ugyanannyi szerintem, ha lehet egyáltalán még XP-t kapni. -
#51 "pedig alapvetően csak játékok futtatására kell"
Köszönjük, leülhetsz. -
bakagaijin #50 Ez elég elkattant ár. Vista home premium (32bit, nem oem) 80-90 font, XP pro 30-40 font.
Játékra azért inkább home pro mint a home basic kell, az utóbbi elég durván limitált. XP-ben a home és a pro között nincs nagy különbség árban, akkor meg már inkább a pro.
És én még ezt a 30-40 fontos árat is sokallom... Egy fél éves játékot meg lehet venni 15 font alatt... Az xp pedig már több mint 5 éves és még mindig ilyen brutál drága pedig alapvetően csak játékok futtatására kell... (Bocs hogy az árakat fontban írtam, de biztosra akartam menni, hogy angol nyelvű, nem német, francia vagy mittomén :)). -
bakagaijin #49 Meglevő XP licensz átmozgatása az újonnan vásárolt gépre? Ha meg valakinek nincs régi akkor céges keretek között vannak arra szakosodott cégek akik felvásárolják a leadott/kidobált licenszeket, ellenőrzik őket és újraértékesítik. Magánfelhasználóknak pedig ott az eBay... Igaz, hogy még így is barom drága, 10e Ft felett van egy xp pro (igaz nem OEM és hordozható) -
#48 Ez éppen a 7127-es változat. Lehet, hogy pont kifogtam egy defektest... -
#47 Semmi gond a billentyűzet kiosztással, már a pre-betaban is jó volt, valami nálad van elcseszve. -
tomcsa4 #46 A fáradhatatlan arrakistornak csak úgy. -
Ferrer #45 Ideje mar lecserelni az XP-ket, elavult operacios rendszer.... -
roliika #44 No..ezéé találták kis az Xp mode nevű dolgot win7 alá.
Egy teljesen teljes xp egy virtuáis géppel...nincs a win7 be benne lelehet hozzá tötteni ingyéééé...nade csak virtualizációt támogató procin megy.
Vagyis felteszed az xp-s progit és az asztalon lehet majd látni..onnét indul..semmitsem fogsz belőle észrevenni.
Hottold...2 év múlva nmefogsz tudni venni 4 magosnál rosszabb gépet azt meg az xp nemismeri. -
torcipepe #43 nekem is csak a magyar rc alatt volt ezzel gond, 7000-es angol bétával nem.
ezért is valószínűsítem, hogy nem hiba, hanem marketing lehet az oka.
#38: xp-ből már volt annyi bevétele az M$-nek, hogy akár ingyen is osztogathatnák. errefel tényleg érthetetlen, miért nem árulják tovább olcsósítva virtuálisan. -
tomcsa4 #42 Ja nem. A starter nem dobozos. Home Basic lesz dobozos formában vagy csak előre telepítve? -
#41 Nekem jó volt a billkiosztás a bétában is ( 3 hónapig használtam csak nem vagyok hülye),sima magyaron(nem a 101-key-esen).Szóval nálad van valami. -
llax #40 Sőt, az RC-hez már magyar nyelvi csomag is van... Csak keresni kell. MS oldalán talán még mindíg nincs kitéve link hozzá, de fent van, csak linket kell keresni... -
tomcsa4 #39 Ezért mondtam, hogy kurva drága. Jó, ezek a dobozosak, de akkor is. Nem hiába mondogatom már én is fél éve, ohgy aki nagyon nagyon szeret játszani a mai játékokkal, vegyen egy fapados xbox 360-at.
Nem tudom az oem Win7 mennyi lesz. -
hol9672 #38 Ha nem tudnak VENNI Xp-t, nem is vesznek. Majd warezolnak.
Amúgy is dualboot xp+win7, mert miért ne, ha vmi nem fut win7-en, az majd fut az xp-n.
Win7-es VirtualXP alatt nincs 3d gyorsítás, szóval régi windózos játékok nyista.
Azt még érteném, hogy a dobozos verzió megszűnik, de a licencet miért nem lehet árulni, akár az XP-re, akár bármelyik régi windózra? -
#37 Ha számodra nem lenne eléggé világos (úgy látszik, életedben nem láttál akkor még magyar billentyűzetet), [i]erről beszélek[/u].
A gyengébbek kedvéért: a hagyományos (US/Eng) billentyűzet QWERTY, tehát a T mellett helyezkedik el az Y. Ellenben a magyarral, ami QWERTZ. Ez nem véletlenségből van így; nyelvi okai vannak,hogy ez a két karakter nálunk felcserélődött (és nem tegnapelőtt, hanem amióta a számítógépek meghonosodtak nálunk is, tehát legalább 10 éve vagy még régebben). És aki vakon gépel 200-zal, azt marhára bírja zavarni, hogy minden Z-ből Y lesz, és fordítva.
Ez egyelőre el van cseszve; gondolom bétába még belefér. Na! -
#36 230 dollár? Egy konzoljáték 60 dollár (10k forint), de mire ideér 18000 forint, tehát ez mire ideér lesz 70ezer? -
tomcsa4 #35 Ja és nem is akartam Startert venni, mivel nem is lesz majd kapható. Csak fejlődő országok és csak előretelepített formában. De a legkisebb ára megsúgja, hogy mennyi lesz a többié. Ezért példáloztam vele. -
tomcsa4 #34 Ja Home Basic 230 dollár.