• KillerBee
    Sajnos úgy van, ahogy írod, a profit mindenek előtt. Értem én, hogy szükség van a közgazdasági szakemberekre, de azt már a másik végletnek érzem, amikor a közgazdász és a bankár határozza meg a fejlődés irányát és mértékét.

Nem egészen ide tartozik, csak úgy elgonsoltam, hogy amikor már annyira elszennyeztük a Földet, hogy lélegezni is csak gázálarccal fogunk tudni, a közgazdászok és bankárok még mindig költség-haszonszámításokat végeznek majd arról, vajon gazdaságos-e tenni bármit a Föld érdekében.

Eredményül azt fogják kihozni, hogy a környezetszennyezés leállítása akkora beruházásokat igényelne, hogy attól csúnyán visszaesne a gazdaság, míg a gázálarcok piacának élénkülése és gyártásuk felfuttatása mérhetetlen gazdasági fellendüléssel jár.

Szomorú, hogy amikor egyáltalán szó van környezetvédelemről, akkor is az olyan sötétzöldek jutnak szóhoz, akik pl. az atomenergiát támadják és szélerőművekkel és hasonlókkal pótolnák őket. Azoknak is megvan a maguk helye, de nem az atomenergia kiváltására valók.