rosszul teszed fel kérdést. ha felsorolnám, hogy mi benne a fos, lemenne a nap. inkább kérdezd úgy, hogy "mi benne a jó"? és erre már a válasz is egyszerű: semmi. semmilyen előnye nincs a skype-hoz képest. iszonyatos hardverigénye van ahhoz képest, hogy semmit nem tud, gyakorlatilag bejelentkezésnél a gépem sokszor másodpercekre megfagy, a skype csendesen, észrevétlenül működik, tökéletesen. sokszor volt már olyan, hogy egyszerűen nem bírtam msn-be bejelentkezni. volt netem, bejött minden, csak az msn nem: szolgáltatás nem elérhető, vagy valami hasonló értelmes üzenetet dobott és órákig fennált a gond, másoknál is. skype-nál ilyen az életben nem volt még. msn-nél alaul a reklámsáv is gyönyörű, és nagyon "hatékony" helykihasználása van a programnak úgy alapból is. oldalakat tudnék írni, hogy mennyit szoptam én már azzal a fossal, míg skype-nál egy esetet nem tudok mondani, ahol bármilyen belekötnivalóm lett volna a dologba. és az alapvető működésen kívül az msn felépítése teljesen logikátlan, kín használni, komolyabb használatra gyakorlatilag teljesen alkalmatlan. a skype-ot értelmes emberek tervezték, ott valahogy nincsenek ilyen problémák, és valahogy jobban kézreállnak a dolgok.
az msn-t a gmail oldalsávjában elhelyezett, ~200*300 pixelből álló minichat is szénnéalázza.