10 éve indult útjára az MSN Messenger

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Kb vista óta nincs master meg wave egyszerre, sõt directsound sem. :D

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Mondjuk én csak szöveges átvitelre használom, sok bajom nincs vele. Játék közbeni hangkommunikációra TS. Jó a skype csak egyetlen ismerõsöm sem használja.

[HUN]FaTaL
Fõleg ha figyelembe vesszük, hogy a-patchal kb 10 másodperc alatt ki lehet szedni.

nemtom, nekem semmi bajom vele. 1x felraktam a skypeot is, de nem jött be...

"az msn felépítése teljesen logikátlan" azért ezt én inkább a skype-ra mondanám :)

Nem technikaliga használhatatlan, hanem magában a kommunikációban!
Ha csak írogatsz semmi nem megy át a hangulatból, hangszínbõl. Rengetegszer félreértem a beszélgetõpartnereim rajta.
Csak arra jó, hogy tárgyilagosan megbeszélj dolgokat. Na meg persze reklámozni<#action>
MACen is egy istencsapas az MSN, se videochat se hangchat. Windowson meg allandoan problemazik a videoatvitellel. Erdekes modon a Skype alatt meg mukodik siman amin meg is dobbentem, nem mintha a Skype-e jobban birnam, csak meglepett hogy megis mukodhet a videochat rendesen is. MSN... :)
passatgt
gtalk ftw:)

Benedekco
engem még mindíg az basz szét agyban, hogy ez egy microsoft-os termék aminek ugye nem ártana a direct soundot RENDESEN kezelnie... hogy állítja ez a primitív a hangerõt? master+wave egyszerre... WOW már kb win 3.1 óta nincs ilyen tirpák program ami ezt tenné... csak ez meg a szerencsétlen skype LOL... a másik ami a skype-nak szól... fingja nicns az idõzónákról... nem tudja, hogy magyardzki az +1-ben van node dániát se tudja.... az is +2 WOW... király... nemértem mitõl olyan rohadt nehéz megalkotni egy normális "cset" programot... a file átvitelrõl meg már ne is beszéljünk....

Mé há nem?

Jesszom, mennyi szerencsétlen áldozatnak kell MSN/WLM-t használni :D Tényleg rettenetes az élet, tele ilyen kegyetlen dolgokkal! XD Irigylem a problémáitokat :P

Az élet elõttem áll és nem látok tõle semmit!

hát igen a reklámsáv. egy egyszerû a-patch lazán eltûntet minden amit akarsz :) nagyon bonyolult ám feltenni, rendszergazda kell a használatához!! xD
De azért az msn is fejlõdik. Régebbi verzióban nem kapcsoltam be az állapotokat, mert akkor vagy megkaptam az üzeneteket vagy nem (naplózok). Az esetek 80%-ában nem és erre haverom is háklis volt. Mondtam neki, hogy mellõzze a használatát. Kicsit félreértette, mert azóta csak Skype-ozik. :) Én használok msn-t.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Hát igen, msn a plus nélkül épp oly szép értelmetlen karakterekkel tûzdelt, mint amilyen furcsa egy MSN fannak a mIRC :) Ha meg felteszem a plus-t, jobban csillog mint a karácsonyfánk dec. 24.-én. Szerintem a külsõséggel érték el a pozíciójukat. Aki csak egyszerûen használni akarja a progit, nem magamutogatásra belõni, annak inkább Skype.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Biztos értékelik a Skype fáradozását titkosítási oldalon... MSN meg nyitott könyv.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Team Viewerbõl se bonyolultabb és nem fog ki rajta egy egyszerû tûzfal és/vagy router. Sokkal használhatóbb mint a távsegítségnyújtás XP alól, MSN ide vagy oda.

Nekem is ezt kéne...

Hát igen a reklámsáv...

Biztos találkozott már ezzel a problémával más is akinek van nEtbook-ja. 1024x600-on ugyan is nagyon kevés a függõleges hely. Bebassza az ótvar reklámot és töredékére csökken a partnerlistám. Ilyen eladott példányszámnál a netbook szegmensben talán nem elhanyagolható dolog, fõleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy touch paddal macerás görgetni a partnerlistát. Szarakodnak a gyökér IE-jükel, ahelyett, hogy használható IM progit integrálnának bele.

Hegi90
köszi :)

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Örülök, hogy cikket linkeltél ugyanis ebbõl látom, hogy hírértékû ha a Skype nem mûködik! Volt idõszak mikor az MSN minden hónapban eljátszotta hogy a hétvége mindkét napján nem lehetett bejelentkezni. A Skype-ról meg cikket írnak, mert olyan ritkán fordul elõ.

Hangra én is a Skype-ot használo. Jobb. Játék közben is.

Mi benne a jó? Sokan ismerik és használják. Azaz elterjedt. KB ennyi. És Te is ezért használod. Pontosabban többek, ennyi elég is a sikerhez.

Amúgy a Skypte-nak tényleg sokkal kisebb a gépigénye. Amíg szövegesen írunk, addig jó az msn is, na de viszont a hangátvitellel már gondok vannak. Akad, míg a skype játék közben sem.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

asysoft
Emiatt felesleges MSN fiókot tartani, mivel -elviekben legalábbis- a MSN-Yahoo hálózatok között van átjárás.

5c0rp330n: szó se róla, van probléma a WLM-el, de mégsem használhatatlan. Skype-al kapcsolatban pedig errõl megfeledkeztél.

/*WTF?!*/

5c0rp330n
rosszul teszed fel kérdést. ha felsorolnám, hogy mi benne a fos, lemenne a nap. inkább kérdezd úgy, hogy "mi benne a jó"? és erre már a válasz is egyszerû: semmi. semmilyen elõnye nincs a skype-hoz képest. iszonyatos hardverigénye van ahhoz képest, hogy semmit nem tud, gyakorlatilag bejelentkezésnél a gépem sokszor másodpercekre megfagy, a skype csendesen, észrevétlenül mûködik, tökéletesen. sokszor volt már olyan, hogy egyszerûen nem bírtam msn-be bejelentkezni. volt netem, bejött minden, csak az msn nem: szolgáltatás nem elérhetõ, vagy valami hasonló értelmes üzenetet dobott és órákig fennált a gond, másoknál is. skype-nál ilyen az életben nem volt még. msn-nél alaul a reklámsáv is gyönyörû, és nagyon "hatékony" helykihasználása van a programnak úgy alapból is. oldalakat tudnék írni, hogy mennyit szoptam én már azzal a fossal, míg skype-nál egy esetet nem tudok mondani, ahol bármilyen belekötnivalóm lett volna a dologba. és az alapvetõ mûködésen kívül az msn felépítése teljesen logikátlan, kín használni, komolyabb használatra gyakorlatilag teljesen alkalmatlan. a skype-ot értelmes emberek tervezték, ott valahogy nincsenek ilyen problémák, és valahogy jobban kézreállnak a dolgok.
az msn-t a gmail oldalsávjában elhelyezett, ~200*300 pixelbõl álló minichat is szénnéalázza.

Jó pár évvel ezelõtt fogtam az msn-em és mindenkit töröltem az ismerõsök listájából, azóta pedig még a közelébe se mentem.
Nem azért, mert rossz lenne, csak nekem ez az azonnali üzenetküldés nem való, mert szétszórja a figyelmem. Ha valaki közölni akar valamit, írjon mailt. :P

https://twitter.com/foodlfg

Én személy szerint épp utálom, ha valamelyik program különbözik az beállított egységes desktop témától. pl. a chrome-mal is ez a bajom, igaz ettõl függetlenül használom.

Az benne a fos, hogy tudod barmilyen cikkrol van szo nem lehet azt "annyiban" hagyni es kikell fikazni... Ha most a skyperol szolt volna a cikk akkor mindenki azt szidna... Tisztelet a kivetelnek akik meg is indokoljak, hogy miert is "fos" az ami "fos". En peldaul igen is megvagyok elegedve a regi msn-nel illetve a Live messengerrel is. Az eg vilagon nincs veluk semmi gond, technikai problemak meg mindenhol adodnak... Arra kell hasznalni a programot amire valo, es nem ratelepiteni minden szemetet, hogy utana osszeomoljon az egesz, mert az esetek 90%-ban az ilyen marhasagok miatt megy tonkre valami. Persze ez csak szemelyes velemeny, elore is elnezest ha valakinek belegazoltam a lelkebe. ;)

Sztm az msn szebb és egyszerûbb, mint a skype.

Hol az az itt?

LZ forever

A Skype bonyolultabb is meg rondább is, mint az MSN.

LZ forever

[HUN]FaTaL
Skype jobb volna, de az emberek nem használják.

[HUN]FaTaL
Csak az XPbe volt beépítve, semelyik másikba. Használtam ICQ-t, utáltam. :D

Az avatart Fiókok-> -> fiók szerkesztése és ott a partnerikont kell beállítani. Ha eddig is így csináltad és nem látszik, akkor sajnos nem tudok jobb megoldást mint az újratelepítgetés, meg az újabb és újabb képek próbálgatása.

Annak a "név aláírás"-nak a korrekt neve status message, amit akkor tudsz beállítani, mikor megváltoztatod az állapotod. Ilyenkor megjelenik egy beviteli mezõ az állapotjelzõ alatt (pl. elérhetõ), és oda beírhatod a szöveget. Ha üresen hagyod, akkor értelemszerûen eltûnik.

Egyébként érdemes felvenni saját magad is MSN-en, hogyha a pidgines beállításokat akarod próbálgatni pl. zenekijelzésnél (MusicTracker plugin) mindenképp ajánlott.

Hegi90
Na, ha már feljött a hír, akkor grat az msnnek.

Hogy lehet pidginbe úgy avatart beállítani, hogy a többiek is lássák? :D
Meg ilyen név aláírást?

kösz, elõre is :D

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Már nem azért, de a MSN/Live Messengerbõl két klikk távsegítséget kérni, amit én aktívan hirdetek az ismerõseimnek. Egyszerûbb így távolról gépet javítani... ;)
Mert az Istenflessel rendelkezõk közt dívat használni a "ezt a fost" - "ez a fos" az "msn fos" kombókat, ezzel jelezvén, h õk bizony mennyivel is fentebb vannak a szerintük "bevíziónizált" ranglétrán :D:D:D:D

Tényleg nem a legjobb az msn-en, de annyival nem is rosszabb egy szkájptól mint amennyire kisbarátaink hõzöngönek miatta :)

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Nem igazán értem én sem, a szkájp közössége valami felsõbrendûségi komplexusban szenved...

Mondjuk ez a mondat ragadt meg mint non plusz ultra az eddigi kommentekbõl :
"azért van pár ember akik skypeolnak (normálisabb réteg)"

<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1> Ehhez már agy kell öregem, h ebbõl ítélj valakit <#nevetes1>, de leginkább komplexus <#ravasz1>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

szerintem van sok más jó kliens az msn messengeren kívül. Pl. ott a pidgin a maga egyszerûségével, vagy az emesene a letisztult felületével, vagy az aMSN a sok-sok funkciójával, vagy a kopete, ami még az msn protokollon kívül ismer még vagy 100-at, vagy ott a kMess is. Van választék bõven.
Mi benne a fos? Én Skype-ot is használok (igaz kevés partnerrel), de a Messenger jobban bejön.

5c0rp330n
"Az indulás óta elkészült új funkciók és kiegészítõk között megtalálható a webkamera támogatás, az egyénire szabható háttér, az emotikonok és az animált logók megjelenése, valamint a fájlmegosztás."

nemár, komolyan? ezeket mind tudja? akkor tényleg nagyon jó kis program <#wow3>

5c0rp330n
nem értem, hogy mért ezt a fost hasznája mindenki, és miért nem lehet valami normálisat (skype?) használni.. én is rá vagyok kényszerítve erre a fosra a skype mellett, ahogy iwiw-re is a facebook mellett. mert valamilyen elbaszott módon itt ezek a fosok terjedtek el.

A szmájlikat néhány klikkel örökre eltüntetheted szinte bármelyik kliens programban (pidgin 5 klikk), attól még nem lesz valaki normálisabb hogy icq,msn vagy akármi helyett a semmibõl jött agyon reklámozott szkájpot használja

HP+

Itt mi Yahoo Messengert hasznalunk. Sokkal jobb ennel az MSN dolognal. Igaz van Msn em is de csak 1-2 ember miatt.
Yahoo a legjobb ;)

asysoft
Vistában nincs Messenger kliens. XP-ben is csak Windows Messenger van, ami kb használhatatlan (ha jól rémlik eleve le kell szedni hozzá frissítéseket, hogy fel tudjon menni a hálózatra...), no meg abban nincs is a rendkívül népszerû egyéni smiley lehetõsége->le kell szedni a WLM-t... S akkor már ott van, mintha a Skypeot használna, amit személy szerint kevésbé kedvelek, mint az MS szolgáltatását (jóval kevesebbszer használtam, mégis belefutottam pár érdekes dologba, pl mindketten online voltunk, de a másikat offline-nak láttuk (MSN-en beszéltük meg, hogy kéne "telefonálni"<#idiota>), nomeg kényelmetlen, hogy minden smiley elé kell egy szóköz). Új WLM kliens meg vicc, jobban hasonlít az új Skypera, mint elõdeire, csomó dologhoz kár volt hozzá nyúlni... (Amúgy cikkel ellentétben -az amúgy már megjelent- WLM 2009 a 14.0 verziószámot kapta, hogy szinkronban legyen az Office-szal. Fontos dolog...!)

/*WTF?!*/

lck
Hál isten az ismerõseim nagy része nem ezt a trágyát használja.
Julius Caesar
én is agy vagyok vele. skype jobb, játékosoknak meg steam/xfire. msn-b utálom, hogy minden 14 évesnek van 3214213534db egyéni szmájlija. ja és én csak a kódokat látom, mert már annyira idegeltek.

de hát mit tehetek, ha 10 ismerõsömbõl 8 csak MSN-t ismer, a másik kettõ meg úgyszintén msn-ezik, mert neki is az ismeretségi köre emesenezik. nem baj, azért van pár ember akik skypeolnak (normálisabb réteg)

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

Firith
és azzal mi van, aki msn szolgáltatást használ alternatív klienssel? õk is benne vannak a 330 millióban? (mindkét válasz jogos)

Lánc-talp-alá-való

A Skype fényévekkel jobb. Nem is használnám az MSN-t, ha az ismerõseim többsége a Skype-ot részesítené elõnyben.

Solten
Jah, ez is kulcsa a sikerenek...

Saor Alba

Pharaoh
Csak azért használ mindenki msn-t, mert bele van építve a win-be.
Sokan nem is hallottak icq-ról és a többirõl csak láttak egy zöld valamit az óra mellett és kipróbálták.

← ElőzőOldal 2 / 2