• Epikurosz
    #13
    Én veled értek egyet.

    Amikor elolvastam ezt: "A jövő útja mindenképpen ez.", akkor jött a
    A szemét begyűjtése és elszállítása egy szeméttelepre előrelépés ahhoz képest, amikor az emberek mindent kidobálnak az utcára, de ennél is jobb, sőt KÍVÁNATOS a jövőre nézve, hogy a hulladékot ne furikáztassák, hanem ott helyben dolgozzák fel, és csak nagyon kis mennyiséget (elsősorban a veszélyes hulladékot szállítsák el). Hej, de messze vagyunk ettől még! Ennek, persze, az lenne a feltétele, hogy teljesen átalakuljon a lakóházépítés koncepciója és a technológiája. Passzív és aktív házakra van szükség, amelyeket nem kell hálózatokra fizikai csatlakoztatni.
    Példát mondok: itt ahol lakom, az embereknek hétvégén péntek és szombat 12 óra között engedélyezett az avar elégetése. (Ez inkább tavasszal és ősszel probléma, amikor amúgyis szmogveszély van.) Az emberek szorgalmasan elégetik az avart, majd elsétálnak a hipermarketbe és vásárolnak műtrágyát, hogy javítsák a talaj minőségét. Röhej!

    A másik: a cégeknek még nem esett le, hogy a reklámújságok kidobott pénz. Nálunk egy fémtároló van a bejárati ajtón kívül, abba lehet dobálni a reklámcuccot. Majdnem senki sem olvassa őket. Én vagyok az, aki hetente 2-3-szor felölelem az összegyűlt papírt, és elviszem a szemetes kukába. Na, jó, én néha elolvasgatok egy-két ingyenes anyagot, főleg a Helyi Témát, vagy az épp engem érdeklő termékekkel kapcsolatos szórólapot, de a papír 95%-a kidobott pénz.