Minden program jöhet ide, amit ti is csak éppen találtatok a neten, és nagyon hasznos vagy érdekes , de lehet, h sokan nem ismerik. Talán te is találsz itt neked valót.
  • tnm #31
    +fav

írok egy párat én is, ezek talán ismertebbek. mindennapi használatnál jöhetnek jól, főleg ha nagyon és gyorsan kéne, de google csak ilyen "jószándékú" gyújtőoldalakra kalaúzol (ahol a free, nem free, vagy nem azt tudja, amit kerestél)

irfanview valószínűleg a legjobb képnézegető és gyorsszerkesztő program windows-on. (egyik ok, amiért nem tudok ubuntu-ra váltani, hogy nincs ennek alternatívája)
    érdemes letölteni hozzá az allplugins-t is, esetleg egy ghostscript-et is. ezzel kb minden evő lesz a progi. ha valamihez fölösleges gimp-et (photoshop-ot,stb.) indítani, akkor azt ezzel meg tudod csinálni(meg max egy kis mspaint pixeles szerkesztéshez)
    mindenféle formátumból ment mindenfélébe (bár png-be mentés nálam nem megy)

---

unlocker, ha egy fájl nagyon nem hagyja magát letörölni. (folyamat zárja, stb...). általában segít

---

getdiz nfo nézegetésre a legjobb, amit próbáltam. pont annyit tud, ami minimálisan szükséges ehhez. szövegszerkesztésre vannak jobbak. (notepad++)

---

coverjuke zene és filmlejátszó program, bár utóbbira nem próbáltam sose. igazából vlc-t használja a lejátszáshoz (integrált vlc), de albumok közötti keresgélés élmény vele. rakok képet, de aki tudja, mi az a coverflow apple-nél annak nem lesz új. :D

újabb verziókban már elég sok minden változtatható (borítók elhelyezése, szkinek, stb.)

---

thegodfather mp3 id3 tag szerkesztő, csoportos szerkesztési feladatokra

---

audioshell mp3 id3 tag szerkesztő, ami a fájl tulajdonságaihoz tesz be új tabokat. azaz csak egyenként lehet szerkesztgetni vele a fájlokat, de ha csak egyet kell, akkor így gyorsabb, mint a fenti tgf-fel. legjobban mégis azért szeretem, mert ha rajta hagyom egérmutatót egy fájlon, akkor a popup-ban megjelennek az id3 tag-ek
    elsősorban XP-re. fejlesztését 2007-ben abbahagyták

---

abcavi avi fájlok tag-eit lehet vele szerkeszteni, de ami hasznosabb, hogy avi fájloknál a popup-ba kipakolja a codec infókat (kép és jang egyaránt) sajnos mkv-re nem működik, és nem is találtam még olyat, ami működne :(
    elsősorban XP-re. fejlesztését 2005-ben abbahagyták

---

subtitleworkshop feliratok szerkesztésére, időzítésére, formátumok közötti váltására