172
Minden program jöhet ide, amit ti is csak éppen találtatok a neten, és nagyon hasznos vagy érdekes , de lehet, h sokan nem ismerik. Talán te is találsz itt neked valót.
-
#52 jah, igen a lentebb ajánlott irfanview is képes batch műveletekre: átméretezés, effektek végrehajtása, konvertálás, stb...
és természetesen az is ingyenes. minden amit lent ajánlottam az ingyenes program. [más engem nem is érdekel.]
de ilyen képmanipuláló/nézegető programok között, amúgy is elég nagy a választék. :) -
#51 Faststone képutilityk.
A képnézőt már jóideje használom, illetve tömeges átméretezéshez a Resizert. Nem mondom, hogy nincs jobb, vagy gyorsabb náluk, de ingyenesek. Természetesen adományozni lehet nekik. -.- -
Cat 02 #50 Hamachi - lan hálózatot szimulál, jókat lehet vele multyzni
VirtualBox - virtuális gép, én pl Linuxot futtatok rajta, ott van az összes php-s/c-s dolgom.
Thunderbird - levelező kliens, szerintem nagyon hasznos (márha nem blokkolja az a rohadt ESET :D) -
#49 itt -
#48 Minden webcammal működik,Win7 alatt is? -
#47 erről jut eszembe:
http://www.ntwind.com/software/windowspace/download.html
ezzel van valakinek tapasztalata? szándékosan nem linkeltem, mert nem teszteltem, nem vállalok érte felelősséget, de vannak érdekes funkciói. -
#46 Okés, nyugodtan ajánlj ilyeneket is, nem mondtuk hogy ne. Csak így kicsit vicces volt, hogy: NFO nézegetésre a legjobb program, mikor gyakorlatilag mindennel meg lehet nézni rendesen, nekem legalábbis nem okozott még gondot egyből kivenni a hasznos szöveget ezekből. :D Ahogy írtad, még én is elgondolkoztam rajta, hogy ez hű de hasznos lesz. (linkeket még így sose nyitottam nfo-ból). -
Pio #45 MP3DirectCut
mp3 vagdosó progi. Azoknak ajánlott, akik nem akarnak sokat szöszölni egy ilyennel és csak arra kell nekik, hogy kivagdossanak 1-1 részletet egy számból, felszeleteljenek valami bedigitalizált anyagot, diktafonnal felvett cuccot, egymásba ágyazzon 2 zenét,stb...
Két nagy előnye van. Egyrészt semmit nem konvertál, minden műveletet valós időben azonnal végez anélkül, hogy terhelné a gépet másrészt pedig ahogy írtam egyetlen dologra jó, de épp ezért abban az egyik legegyszerűbb és legprofibb. -
Pio #44 Taskbar Shuffle
A program segítségével tetszőlegesen rendezhetjük a futó programjaink sorrendjét a tálcán.
Az értesítési területen levő kis ikonokat is ugyan így átrendezhetjük bele bármikor. -
Pio #43 Tessék Notepad++-t használni :) Pláne ha esetleg kódoltok is valamit, nagyon jó a syntax highlighting benne. Mondjuk tény, hogy elsősorban azoknak domborít, akik nem csak nézésre használják, de megjeleníteni is mindent profin tud és minden beállítgatható. -
#42 jó mindenki azt csinál természetesen, amit akar, de én getdiz-ben hamarabb találom a kódokat a grafikák között, és a nem elcsúszott sortörések mellett, mint egy csapat random karakter mellett. (azt meg csak mellékesen jeleztem, hogy arra, hogy megnézzek valamit gyorsan inkább használok egy lightweight alkalmazást, de írhattam volna azt is, hogy kevesebbet takar ki a képernyőből így kisebb eséllyel takarja ki a telepítőt.)
a lényeg, hogy sztem kényelmesebb. és ha nem hetente telepítesz windows-t akkor még gyorsabb is, mert csak egyszer kell felrakni. (és azért wordpad-dal is van teendő egyszer, hogy alapértelmezettbe ő nyissa meg az .nfo-kat)
de mégegyszer: én csak ajálottam egy alkalmazást, ami esetleg kellhet másnak is. ha nem kell, akkor szó nélkül haladj el mellette.
annak se lenne sok értelme, ha pl. valaki bejönne egy linux disztr. reklámozva, hogy abban mennyi minden van és mennyi itt felsorolt programot feleslegessé tesz...
[megnéztem XP-s wordpad (win7 alatt) kevesebbet eszik: ~3,5 MB és a megjelenítése se ilyen vészes. nekem azért a linkek linkesítése miatt még mindig jobban megéri getdiz.] -
#41 najah
WinXP wordpadja sztem kevesebbet foglal, de az a 11 mega sem túl megerőltető :D -
#40 azokat a karakteres grafikákat tényleg nagyon fontos szépen megjeleníteni -
#39 azaz. Kmplayer jóak -
Pio #38 "Erik Everhard" lol :D -
#37 elnézést kérek, igazad van :P
:P
(és amíg wordpad eközben 11MB ramot eszik, addig getdiz 4-et...)
#36: jaja én is azt használom, csak lejátszó progit nem mertem ajánlani, mert abból hamar viták kerekedhetnek.
kmplayer, amúgy tényleg mindent tud*. csak egy darabig el lehet vele lenni, mire beállít az ember mindent. (én pl. nem is telepíteni szoktam, hanem .ini-be mentem a beállításait és csak mindig az aktuális rendszerbe másolgatom, meg a fájlasszociációkat beállíttatom vele)
*kivétel: nem lehet videóképnél fogva mozgatni a lejátszóablakot, vagy legalábbis még nem jöttem rá. :D -
Sharkhunter #36 "sajnos mkv-re nem működik, és nem is találtam még olyat, ami működne"
pont itt jutott eszembe a kmplayer, ami eddig nekem mindent lejátszott, még az mkv-s videókat is, emellett rengeteg beállítási lehetőség közül lehet választani benne. -
#35 ha esetleg vlk nem ismerné ez nagyon jo weboldi sok program van fenn. -
#34 NFO nézegetésre a wordpad is ugyanúgy tökéletes :D -
#33 KeePass
Egy elég biztonságos jelszó adatbázis program!
Gyűjtsd vele az összes jelszavadat, PIn kódodat, mindened, s így sosem felejted el őket!
*Biztonságos, tesztelt, imádom* -
#32 Filehippo Update Checker
Ez a kis alkalmazás analizálja a programjaidat és ha elérhető, akkor letölti a frissebb verziót a saját szerveréről! -
#31 +fav
írok egy párat én is, ezek talán ismertebbek. mindennapi használatnál jöhetnek jól, főleg ha nagyon és gyorsan kéne, de google csak ilyen "jószándékú" gyújtőoldalakra kalaúzol (ahol a free, nem free, vagy nem azt tudja, amit kerestél)
irfanview valószínűleg a legjobb képnézegető és gyorsszerkesztő program windows-on. (egyik ok, amiért nem tudok ubuntu-ra váltani, hogy nincs ennek alternatívája)
érdemes letölteni hozzá az allplugins-t is, esetleg egy ghostscript-et is. ezzel kb minden evő lesz a progi. ha valamihez fölösleges gimp-et (photoshop-ot,stb.) indítani, akkor azt ezzel meg tudod csinálni(meg max egy kis mspaint pixeles szerkesztéshez)
mindenféle formátumból ment mindenfélébe (bár png-be mentés nálam nem megy)
---
unlocker, ha egy fájl nagyon nem hagyja magát letörölni. (folyamat zárja, stb...). általában segít
---
getdiz nfo nézegetésre a legjobb, amit próbáltam. pont annyit tud, ami minimálisan szükséges ehhez. szövegszerkesztésre vannak jobbak. (notepad++)
---
coverjuke zene és filmlejátszó program, bár utóbbira nem próbáltam sose. igazából vlc-t használja a lejátszáshoz (integrált vlc), de albumok közötti keresgélés élmény vele. rakok képet, de aki tudja, mi az a coverflow apple-nél annak nem lesz új. :D
újabb verziókban már elég sok minden változtatható (borítók elhelyezése, szkinek, stb.)
---
thegodfather mp3 id3 tag szerkesztő, csoportos szerkesztési feladatokra
---
audioshell mp3 id3 tag szerkesztő, ami a fájl tulajdonságaihoz tesz be új tabokat. azaz csak egyenként lehet szerkesztgetni vele a fájlokat, de ha csak egyet kell, akkor így gyorsabb, mint a fenti tgf-fel. legjobban mégis azért szeretem, mert ha rajta hagyom egérmutatót egy fájlon, akkor a popup-ban megjelennek az id3 tag-ek
elsősorban XP-re. fejlesztését 2007-ben abbahagyták
---
abcavi avi fájlok tag-eit lehet vele szerkeszteni, de ami hasznosabb, hogy avi fájloknál a popup-ba kipakolja a codec infókat (kép és jang egyaránt) sajnos mkv-re nem működik, és nem is találtam még olyat, ami működne :(
elsősorban XP-re. fejlesztését 2005-ben abbahagyták
---
subtitleworkshop feliratok szerkesztésére, időzítésére, formátumok közötti váltására -
Sharkhunter #30 Örülök, h soaknak tetszik a topik, remélem még sok hasznos program kerül fel ide :)
3DClinic: ez a progi nem csak azoknak szól, akik érdeklődnem a biológia iránt, mert a szervek/szervrendszerek, betegségek bemutatásának megvalósítása egyszerűen lenyűgöző
nem csak 3d-ben forgathatjuk meg a testrészeket, de mozgathatjuk is őket, és különböző folyamatokat játszhatunk le (pl sz@rás, nem vicc /kitaláljátok melyik kép az?:P/).
Azonban a weboldalánál a google egyből figyelmeztet, h vmi nem ok, de nálam nem csinált gondot, sztem mindenképp érdemes megszerezni.
-
#29 nemrossz topik, fav -
#28 Jó topik, ez a kamerás progi is jónak tűnik, nekem sajna nem akar összejönni :) Freetrack jól működik nekem lámpával, viszont valamiért nagyon sötét a kamerám, ha világosabbra rakom akad (genius webkam rulz... :D), így ez sem akar jól működni. Ráadásul csak 20 fps-el veszi, freetrackban 30-al is megy (20 azért kevés, főleg hogy nem is simítja)
Én is írok 1-2 progit:
SpeakBoard - magyar szöveg felolvasó
Xpadder - egeret és billentyűzetet tudja "szimulálni" gamepadról, joystickról
TeamViewer - a Windows távsegítségéhez hasonló távoli irányítást teszi lehetővé, alapméretezettben el sem kell fogadnia a kliensnek (számát meg kódját kell tudni csatlakozáshoz), használható segítségnyújtáshoz, vagy távoli eléréshez (pl. szerver, vagy ilyesmi kezelés)
Meg ha valaki nem ismerné:
Google Earth -
karajjj #27 van amúgy camspace topic -
#26 jó,jó
de böngészőben nem működik csak programokban :( -
#25 showpw link
a lényege, h a windows-ban ****-ként elrejtett jelszavakat fel lehet vele fedni, szvsz nagyon hasznos progi, pl.: email kliensbe ha elfelejted a jelszot ezzel megnézheted -
#24 az én szobámat nem nagyon szereti. -
#23 de ha bal felülre rakok egy gombot akkor csak azon a bal felső területen tudok vele kattintani -
Szabi1991 #22 nem tudom mit értesz nyögvenyelős alatt, de nekem nem szaggat.. ha arra gondolsz..
(szintén logitech kamerával) -
Pio #21 Free Hide Folder.
Ingyenes, nagyon egyszerűen használható mappaelrejtő program. Gyakorlatilag ugyan azt csinálja, mint a sima windowsos mappa elrejtés, tehát a mappa láthatatlan lesz és a keresés se találja meg.
Amiért jobb:
- nem jelzi ki alul, hogy van 1 rejtett mappa is az adott helyen
- akkor is láthatatlan marad a mappa, ha a windows beállítás segítségével láthatóvá vannak téve a rejtett mappák
- a program jelszóval védhető, tehát csak az tudja újra láthatóvá tenni a mappákat, aki tudja a program jelszavát. -
Sharkhunter #20 Aki nem sajnálja a pénzt, az megveheti az eddigi legjobb angol-magyar/magyar-angol szótárt, a dativust.
ez a program teljes szövegeket képes lefordítani, jobban, mint bármely más hasonló program, de azért itt is kijönnek érdekes fordítások.
weblapfordításra is alkalmas, továbbá a dativus klikkel rámehetünk bármilyen szóra (még a tálcán lévőkre is :), és az azonal lefordítja.
Ha már a szótáraknál tartunk, ak itt van egy több, mint 53000 kifejezést tartalmazó egyszerű kis program: Magyar értelmező szótár -
Pio #19 Firefox Password Recovery, kifejti a firefoxban eltárolt jelszavainkat. Ha valamit már ezer éve eltároltunk, el is felejtettük, de most mégis kéne tudni, akkor nagyon jó. Ja és lehet vele kémkedni öcsi/hugi gépén is ;-) -
Pio #18 Bulk Rename Utility. A legtöbb funkcióval ellátott fileátnevező alkalmazás.
Nekem már sokszor kellett ilyesmi, ha esetleg másnak is kell szedje le, platformfüggetlen és egy szál exe, telepíteni se kell (persze van telepítős verzió is). Nagyon hasznos, ha egy nagy adag fájlt akarunk valamilyen rendszer alapján átnevezni. -
Nuki #17 Főleg egy élethű játékban... lassan már ki se kell menni az utcára -
#16 nekem is az van, elmegy, de nem a legjobb :S -
Borg #15 Elméletben jó, de az "any webcam" se igazán állja meg a helyét... nálam pl logitech quickcam-mel elég nyögvenyelős... -
Szabi1991 #14 hatalmas ahogy egy tányérral vezetsz, meg "fogod" a láthatatlan fegyvert, és úgy lősz a játékban :D
na meg amikor autós játékba belső nézetbe nézelődök.. ingyenes trackir.. :) -
Nuki #13 Ingyenes szótárprogram meg minden, ezt elsők között teszem fel ha telepítem a gépem.
Szótár
Ha ismerek valakit, és tudom róla, hogy valamilyen módon kedveli a távol keleti (japán vagy kínai) kultúrát, akkor a Wakan nevű szótárprogramot ajánlom neki.
Jó topik, tetszik a kamera-ötlet :)