• KillerBee
    #31
    Hadd idézzek egy örökérvényű mondást: Attól, hogy üldözési mániám van, még lehet, hogy tényleg üldöznek.

    Én nem hiszek azokban az összeesküvés-elméletekben, amelyek szerint egy titkos társaság vagy hatalmi központ előre megfontolt és eltervezett lépésekkel világuralomra tör. A világ hatalmasai között épp elég érdekellentét van ahhoz, hogy ezt így ne tudják egyetértésben eltervezni, pláne kivitelezni. Ez áll a cionistákra is. Elég elnézni az izraeli belpolitkát ahhoz, hogy belássuk, illuzórikus lenne ennyire összehangolt lépéseket feltételezni róluk.

    Az előre eltervezettség és összehangoltság hiánya azonban nem jelenti azt, hogy nem létezik az efféle fejlődési (?) irány és törekvés. A történelem során ugyanis egyetlen társadalmi rend sem előre elkészített tervrajz alapján alakult ki, hanem sokkal inkább spontán. Ez még a szocializmusra is igaz, nagyon különbözött az ún. "tudományos szocializmus" ideáljától. Az esetlegesen kialakulófélben lévő NWO sem lesz kivétel, már ha lesz egyáltalán.

    Minden társadalmi rend törekedett a centralizációra, az egész történelem erről szól - még akkor is, ha elvétve voltak/vannak ellentétes irányú példák is. A jelenlegi történelmi helyzet annyiban egyedülálló, hogy a telekommunikáció és főképp az internet eredményeképp a polgárok sokkal könnyebben szerveződhetnek, mint eddig bármikor a történelem folyamán. Ez a kihívás váratlanul érte a politika hatalmasait és összefogásra ösztönzi őket. Külön pech, hogy a társadalmi szerveződést példátlanul megkönnyítő internet e szerveződés sikeres meggátlására (pl. a globális megfigyelések eddig soha nem volt mértékű kiterjesztése révén) éppúgy alkalmas.