Ulkesh#99
Ha iPhone-on kilépsz egy alkalmazásból, akkor amikor újra megnyitod, ott folytatod, ahol abbahagytad.
Szóval annak, hogy SMS írás közben az alkalmazást háttérbe küldöm, vagy bezárom nincs jelentősége, főként, hogy ugyanolyan gyorsan indul, mintha a háttérben futna.
A taszkmenedzser hiányát szokták még felhozni, de annak sincs jelentősége. IPhone-on megnyomom a Home gombot, majd megnyomom annak az alkalmazásnak az ikonját amihez vissza akarok térni.
Symbian-on megnyomod a menü gombot hosszan és odalapozol a háttérbe futó alkalmazás ikonjához, majd ráböksz. Gyakorlatilag a Symbian megoldása időben és billentyűzet leütésben a több :D
"Ja, a program szerintem is egyszerűbb, de ott csak az van, amit az apple fölrak. Nemtom hogy működik az alkalmazások feltöltése, de biztos van valami szűrés. "
Ezért a szűrésért is szeretem az App Store-t. Innen nem fogsz letölteni olyan kedves kis alkalmazásokat, amik szépen hazaküldik a névjegyzékedet, meg adataidat, no meg küldenek pár tucat emelt díjas SMS-t egy külföldi számra. Symbian-re nem egy ilyen létezik.
"A basic izével meg csak azért példálóztam, mert annak olyan szintű hozzáférések kellenek egy telón, amit szerintem az iphone nem enged biztonsági/stabilitási okokból."
El vagy egy kicsit keveredve, mert BASIC izével a Symbian alatt sem fogsz alacsony szinten hozzáférni a hardverhez. A Symbian jóval kötöttebb és zártabb rendszer, mint a Mobile OSX. Ha nem hiszed, akkor próbálj néhány rendszerállományt lecserélni, vagy a Z: tartalmán módosítani. Kissé nehéz lesz. :D