ntGRfNd.jpg
  • [NST]Cifu
    #998
    A Kill Team egy újrázása a GW-től, hasonlóan a Space Hulk-hoz vagy a Necromunda-hoz, egy leegyszerűsített, "dobozból játszható" Wh40k folyomány, egy táblás játék (alapvetően) két játékosnak. Az alapdobozban egy Imperial Guard Death Korps of Krieg, illetve egy Orkz Kommandoz egység harcol egymással, és az egész játék alapja, hogy itt nem valami nagy volumenű csatát vívnak meg a játékosok, hanem egy adott célfeladat végrehajtása a feladat két kisebb speciális egység között.



    Később több frakció is csatlakozik, a honlap szerint például az Orkz Kommandoz mellett lesz külön "Zöldbőrűek" (Greenskinz) frakció, de lesznek űrgárdisták, Tau, Eldar, de még Kroot is.



    A játékszabályok le vannak egyszerűsítve, és alapvetően a rövid távú harcra (Close-Quarter Combat, CQC) koncentrál, így a közelharc és a rövid távú fegyverek, mint a lángszóró igencsak hangsúlyos elemek. Egy karakternek "csak" hat fő jellemzője van (Mozgás, Akciópont, Támadóérték, Védőérték, Mentődobás és Életerő, illetve a fegyvereknek van még egy találati értéke, sebzése és lőtávolsága (a Lasgun például keresztüllövi a teljes táblát). Ezen túl még lehetséges extra egyedi képességlapokat kiosztani, amelyek extra mentődobást, plusz Akciópontokat, stb. adhatnak.



    Az egésznek persze kellett adni egy hátteret, ez az Octarius Harci Zóna, ahol a legkülönfélébb frakciók harcolnak egymással. Az Octarius alapvetően Ork fennhatóság alá esik, de közel van a The Maelstrom, illetve akkor került a "képbe", amikor a háttértörténet szerint egy Inkvizítor, bizonyos Kryptman elérte, hogy a Tyranid Hive Fleet Leviathan egy ága leválva erre vegye az irányt, egy Ork-Tyranida háborút kirobbantva, hogy így lekösse az Ork erőket. Annyira jól sikerült a művelet, hogy a 'Nagy Hasadék' (Great Rift, ami a 13. Black Crusade után született) megszületése után a Khrone követői is megjelentek, három szereplősre bővítve a régióért folyó harcok szereplőit.

    Ezt bővítették most tovább, aminek egy külön novella sorozatot is szentelnek, melynek az első fecskéje a War Zone Octarius: Book One – Rising Tide.

    Az egészhez persze jött egy sor (változó minőségű) koncepciórajz is: