ntGRfNd.jpg
  • [NST]Cifu
    #26
    Akkor lehet rosszul emlékszem, a fajok leírása fejből ment. :)

    Utánanéztem, valóban rosszul tudtam, a Nekronok a második legősibb faj, csak az Ősök (Old Ones) régebbiek náluk. Hozzá kell tenni, hogy igazán aktívan én még a 90-es években követtem a világot, azóta csak fél szemmel, és azt is felhúzott szemöldökkel (szvsz a GW néha érdekesen kezeli a saját világát, lásd a Tau-k megjelenése, akik szvsz egyáltalán nem illenek a képbe, de ez csak a személyes véleményem). A Nekronokról is igazából még a White Dwarf béli első megjelenésükről tudtam igazán, ott gyakorlatilag maguktól "feltámadtak" a szétlőtt robotok (összesen két féle volt, Warrior és Scarab), szóval mókás ellenfelek voltak.

    Nekronok



    A Nekron történelem

    A Nekronok eredete egy igen ősi fajra vezethető vissza, a Necrotyrekre, akik az Ősök után voltak a második értelmes létforma az univerzumban. Egy vad és gyilkos sugárzást kibocsátó csillag körül keringő bolygón fejlődtek ki, ám éppen a csillag miatt az élettartamuk roppant rövid volt. A bolygó felszínét plazma viharok és radioaktív anyagokkal teli szelek uralták. A Necrotyrek élete így keservesen nehéz volt, biológiai testüket a sugárzás nyomorította meg már születésük előtt, és megszületésük után folyamatos félelemre voltak kárhoztatva, hogy vajon mikor ér véget szánalmas kis életük. Évmilliókon át hihetetlen erőfeszítéseket tettek, hogy rövidke életüket valahogy meghosszabbítsák. Ennek eredménye lett a Necrodermisz, egyfajta élő fém. Hatalmas, de igen lassú Kriptahajóikon megkezdték a kirajzást a környező világokba, és találkoztam az Ősökkel. A két faj nem is különbözhetett volna jobban, a Nekrotyrek élete fájdalmas és rövid volt, így viselkedésük is türelmetlen, versengő, azonnal cselekedni akaró, míg a roppant hosszú és békés életet élő Ősök elmélkedő és mindent alaposan átgondoló, lassan reagáló nép. Az Ősök ugyan megpróbáltak segíteni a Nekrontyreken, ám azok nem voltak elégedettek az Ősök számukra lassú víz partot most mondáshoz hasonló gondolatmenetével, sőt, inkább veszélyt láttak bennük, így háborúzni kezdtek velük. Az Ősök hiperháló (Webway) rendszere hatalmas taktikai előnyhöz juttatta őket, így a lassan mozgó űrhajóikkal küzdő Nekrotyrek esélyei szánalomra méltóan alacsonyak voltak. Ugyanakkor fűtötte őket a düh és a keserűség, hiszen míg ők kriptavárosokban éltek, minden luxustól mentesen, apró cellákban, hogy valami maradandód alkothassanak rövidke életükben, az Ősök hatalmas és gazdagon díszített helyeken éltek gondtalanul.

    A Necrotyrek azonban a bolygójuk haldokló csillagában felfedeztek valamit, egy tiszta energiából álló entinitást, amely még az Ősöknél is öregebb. A C'tan. Egész csillagok energiájával etetve őket a Necrotyrek élő fém testet alkottak a C'tanoknak. A C'tanok azonban nem voltak valami hálás népség. Ráébredve, hogy a Necrotyrek napistenségeknek tekintik őket, gyakorlatilag rabszolgaságba hajtották őket. Hajdan a csillagok energiája életette a C'tanokat, ám rájöttek, hogy az élők lelkei sokkal ízletesebb falatok. Felhasználva az Ősök elleni olthatattlan gyűlöletüket, gigászi háborúba hajszolták tovább őket, egyre több és több véráldozatot követelve tőlük. A C'tan a Necrotyrek egy részét hasonló élő fém testbe plántálva testüket létrehozták a Necronokat, a szolga-harcosaikat. A Nekronok érzékeikkel és lelkükkel fizettek ezért a transzplantációért, és Necronként élő lelkeket aratnak a galaxisban a C'tanoknak.

    A C'tan vezetésnek hála a Nekronok sikert sikerre arattak az Ősök felett, ám az idő múlásával azonban egyre kevesebb élő lélek jutott a C'tanoknak, és egyikük ('The Deceiver') ármánykodásának hála a C'tanok elkezdték egymást felfalni. Ennek végén mindössze négy C'tan maradt.

    Az Ősök közben kétségbeesetten keresték a kiutat, létrehozták az Elda fajt, amely hősies küzdelembe bonyolódott a Necronokkal, sőt, az egyiket, 'Nightbringert' az Elda hadisten Khaine sikeresen le is győzte (ám elpusztítania nem sikerült).

    Egy meg nem erősített történet szerint maga az Istencsászár is találkozott, sőt, le is győzött egy C'tant, a 'The Dragont', amelyet lebéklyózva a Mars felszíne alatti verembe vetettek.

    A C'tanok elleni végső fegyver a lélekrablók ('Enslavers') megjelenése volt. Ők is az Ősöktől származnak bizonyos szintig, és alapvetően a Pszi érzékenyeken keresztül tudták elhagyni a hiperteret. Ha egy pszi megnyitja az elméjét, a lélekrablók lehetőséget kapnak arra, hogy átvegyék felette az uralmat, kaput nyitva a hipertérbe, és még több lélekrablónak utat nyitva. A C'tanok nem tudtak mit kezdeni a lélekrablókkal, közvetlenül rájuk nem voltak veszélyesek, lévén a Pszire teljesen érzéketlenek voltak ők is, és a Nekronok is. Ám a lélekrablók a táplálékforrást dézsmálták meg, csaknem kiirtva egész fajokat. A C'tanok ezért úgy döntöttek, hogy stázisba helyezik magukat, míg Nekron szolgáik újabb és újabb étkeket aratnak számukra, hogy időről időre táplálkozhassanak.

    A még élő C'tanok:

    Nightbringer: Miután a testét elpusztította Khaine, egy új testbe költözött, ám a vereséget figyelmeztetésnek tekintette, így stázisba helyezte saját magát. Majdnem éhen halt az évmilliókig tartó stázis-álomban, ám egy óvatlan Dark Eldar csoport kiszabadította.

    The Deceiver: Nem tudni, mikortól szakította meg stázisát, de kétségtelen, hogy aktív. Ugyan talán a leggyengébb élő C'tun, de egyben a legveszélyesebb is, mestere annak, hogy befolyásoljon másokat, és a nyílt küzdelem helyett inkább azon mesterkedik, hogy minél több lelket szerezhessen meg magának.

    The Void Dragon: Valószínűleg a legerősebb élő C'tun. Az Istencsászár a Mars felszíne alatti labirintusba záratta, feltehetően köze van a (41.-dik évezredben már) ősi Marsi technológiák létrejöttéhez.

    The Outsider: Elhagyta az ismert galaxist, miután megőrült, ami feltehetően részben annak köszönhető, hogy ő táplálkozott legtöbbet saját fajtájából, és részben annak, hogy az Eldák alatomos cselszövéssel erre még rá is segítettek.

    A Necronok pedig elpusztíthatatlan robot-zombi rabszolgaként gyűjtik a lelkeket imádott isteneiknek továbbra is...

    [center]