• halgatyó
    Azt hozzátenném, hogy nem vagyok ejtőernyős, és eddigi életem során nem is láttam közvetlen közelből ejtőernyőt vagy az azt használó embert.

Másik, hogy a mostani, áétalánosan használt ernyőket sokszor használják, míg az általam megvágyott biztonsági ernyő csupán egyszer használatos lenne,
    továbbá, nem kellene annyira lefékezni az utast hogy szépen lágyan érjen földet, Már az is óriási segítség lenne, ha mondjuk 10m/s vagy ez alatt valamivel érne földet, ezzel a túlélési esélyei szárazföldön majdnem 100% lenne, vízben még 20m/s mellett is kb 100% Persze ha hideg a víz, akkor megfagy, de abszolút biztos mentőeszköz nincs, ezt tudni kell. Ha 50m/s sebességgel csapódik a vízbe, akkor biztosan nem fog megfagyni, de ez aligha vigasztalja a rokonokat.

Még egy szempont: a vázolt mentőrendszerrel felszerelt repülőgépek biztosítási költségei csökkenhetnének, mert a túlélőknek ill. a gyászoló rokonoknak fizetendő kártérítések jelentősen csökkenthetők lennének, ez az egyik oka, hogy az előbb max. 10%-ra becsültem a repjegydrágulást. (Pl. az utolsó Concord utasai is élhetnének, nagyobbrészt)