remark#68
Nem tudom kik azok a pacifisták. Mindig is utáltam a kategóriákat meg a címkéket. Főleg azóta utálom őket, amióta tudom hogy a mai világban mindig annak van igaza, aki a szavak értelmét definiálja. És habár ez nem én vagyok, szűkebb körben már sikerült pár szónak "valódi jelentést" adni.
"torvenyileg tiltsuk be az autobalesetet, igy megsporolnank a biztonsagi felszerelesek koltseget, sot meg a sulyat is, ami uzemanyag megtakaritast is eredmenyezne"
Nos, törvény már van, csak nem úgy ahogy te gondolod. A mai világban törvényileg be van tiltva minden olyan biztonsági felszerelés költsége mely költség externáliává alakítható. Magyarul: azt a cégvezetőt beperelhetik a részvényesek, aki nem maximalizálja a profitot akár a környezet kárára is, azaz pl. ha a kártérítés meg pereskedés költsége alacsonyabb mint a biztonsági felszerelés költsége, akkor nincs biztonsági felszerelés.
Jó ez a rendszer azok számára kik csak a pénzben mérhető értékeket ismernek, és rossz azoknak mint amilyen én is vagyok.
De ha már a valóság mint olyan szóba került, hadd kérdezzem meg: Mi a nagyobb utópia? Azt hinni a mai világról ami az valójában nem is, vagy kitartani azon értékek mellett melyek ugyan léteznek, de hátat fordítunk nekik?
Szóval majdnem jól írtad: "Remek vilagot alakithatnank ki, ha nem kene torodnunk a valosaggal, ugye!?"
Mindez helyesen: Remek világot alakíthatnánk ki ha végre törődnénk is valamelyest a valósággal, ugye?