• Sanyix
    Jaaaa igen, te vagy az aki úgy kicentizted a vinyóhelyet, hogy telepítés után semmi szabad hely nem maradt, amitől megfeküdt minden. Már el lett magyarázva, hogy te vagy a hülye :) vindóznál is ugyan ez lett volna.
    Ha nem tűnt volna fel, oda is van írva a hibaüzenethez hogy Nincs elég hely a lemezen! (az a buzi vindóz is ilyeneket szokott ilyenkor kiírni, fúúúj :D)

Neked maradnod kell a winnél, ugyanis begyepesedett vagy, nincs logikád(te olyan leszel öregkorodban mint a mai "ááá ezek a modern dolgok máá engem nem érdekelnek, ásse tudom miaz, hagyom a fiatalokra" öregek, akik ha új tv-t kapnak is órákig kell szájba rágni a hasonló irányítást csak mert a gombok alakja más, meg az egyik gomb 2 centivel arrébb van :D). Már látom miért nem találtad a meghajtóidat, mégsem a driver miatt.
    Képzeld linuxon, és kb az m$ oprendszereken kívül nincs olyan olyan hogy c meg d meg ilyesmik. Minden olyan mint egy mappa. A particióid pl az mnt-ben vannak :) (még egyszer mondom, nem csak linuxon)

valahogy így. Nekem vinen van egy olyan particióm hogy D:\ ("cuccok" cimkével) linuxon ez úgy néz ki, hogy /mnt/cuccok. Egyébként ez valójában csak link, mert igazából a /dev/hda/cuccok helyen érhető el "közvetlenül" hd jelenti a vinyót, a-z-ig a csatorna. Tehát satával hda az 1. vinyó, hdb a 2. és így tovább
    A /cdrom-ban meg az optikai meghajtók vannak (egyébként át lehet rakni máshova is, de az az alapértelmezett.

És képzeld a /dev/null tudod mit jelent? Törlés! Ha oda áthelyezel valamit törlődik.
    A /proc-ban meg a futó folyamatok vannak (mint a wines feladatkezelőben), csak úgy mintha fájlok lennének. A /sys-ben pedig a rendszeradatok hardverkomponensekre bontva fájlonként pl cpu (megnyitva látható az órajel, cache méret, hőmérséklet, stb), memória, swap memória, stb.
    Minden info elérhető úgy mintha egy txt fájlt nyitnál meg, speciális programok nélkül.
    A többi igazi mappa.

Na látod? ez van ha begyepesedve, 0 hozzáértéssel, és 0 utánaolvasással egy teljesen más rendszertől azt várod hogy vindóz legyen. Mert azt vártad hogy a linux vindóz legyen egy az egybe. Csakhogy akkor vindóznak hívnák ha ugyanaz lenne :D

Ja és emellett nekem sincs sok linux tapasztalatom, vindózon nőttem fel, de valahogy mégis elvagyok linuxxal is.
    Nem a linux a szar, hiszen te nem értesz hozzá semmit, sőt azt se tudod mi az. És mielőtt még ezen kezdenél vergődni, egy vindózt soha nem látott ember ugyanígy azt se tudná mi van vindózban, mert tökmás (egyébként jóval logikátlanabb), de valószínűleg inkább tájékozódna kicsit faszságok fröcsögése helyett.

Nem véletlen, hogy aki először lát számítógépet, egy ubuntuval tudni fogja kezelni, viszont egy vindóz előtt azt se tudná mi van.
    Csak ugye van aki ezen tud változtatni ;). Te nem ilyen vagy, teljesen jól mondták, maradj a vindózodnál, bár ha mondjuk 50 év múlva is gépezni szeretnél, és nem lesz vindóz akkor gondba leszel :D

Az mind szép és jó hogy te dolgozni szeretnél a számítógéppel és nem guglizni, meg gyógyítgatni. Én is, ezért is utálom a vindózt, ugyanis ott is ezt kell tenni, méghozzá gyakrabban (hazudozni lehet hogy nem, de sajnos ez tény), és főleg azért, mert az m$ jókis ügyeskedései miatt ki sem lehet kerülni. Én se szeretem az exceptionokat nézegetni és kibogarászni belőlük hogy az adott programnak hanyas .net framework kell, milyen dll-ek hiányoznak, miért nem hajlandó engedni a felbontást 1024x768 fölé, és még sorolhatnám az a többezer problémát ami sima userként előfordult vindózon (már ha emlékeznék mindre).

Én is winen (meg doson) kezdtem, de a linux kipróbálása előtt picit olvastam róla miben más. Nem is volt gond vele, és bár addig is utáltam a vindózt, mert idegesítő, utána mégjobban mivel láttam egy komolyabb, logikusabb, jobb felépítésű rendszert(na meg kezdtem tájékozódni az m$ "ügyeskedéseiről").