• mousee
    Alakul, de még mindig kicsit érdekesen látják a dolgokat. Szerintem a tökéletes win7 starter a következőképpen épül fel:

Limitált driverpack (érts: Ismerje fel alapból pistike mp3 lejátszóját, meg a pendrive-okat, de mondjuk a beépített kétmillió nyomtató driver felesleges, úgyis van hozzá CD) Kevesebb helyet eszik a rendszer, netbook-oknál ez jópont.
    Rendszer visszaállító kiszedése: A kicsi winyón a hely kincset ér. És amúgy is elég ritkán használt fícsőr.
    Háttérképeket lehessen már változtatni... Kritikán aluli szemétség, ezen már nem fog múlni semmi szerintem, ziher hogy lesz rá valami hekk.
    Windows media center: Hát, szerintem ez mondjuk nem egy veszteség, ez multimédia pécéknél hasznos. Építesz egy csendes (esetleg fullosan passzív) gépet, bevágod a tévé mellé, azt zsír.
    Multi monitor: Szerintem ez se egy nagy veszteség, bár haverokhoz elhurcolva a gépet, egy nagyobb monitoron lehetne nézni a képeket/filmeket.
    DVD lejátszás: Mivelhogy netbook-okra szánják, azokon elég ritka az optikai meghajtó, szóval szerintem túlélhető hogy nincs.

Ettől függetlenül szerintem nem azzal kéne netbookra starter OS-t csinálni, hogy csonkítjuk az eredetit, hanem azzal, hogy optimalizáljuk. Bizonyos szinten oké a csonkítás, mer van pár dolog, ami felesleges, de ez a háttérképes dolog ez kiakaszt :D De mindig kell valami olyan fícsőr, ami kell, és ezért "véletlen" meg kell venni egy nagyobb tesót a rendszerből. Hát igen, marketing.