• savior
    nem ertem miert kell hiszitzni. ismertem nagyon sok embert, latogattam sok tarsasagot. mind neten mint pedig a valo eletben. konyvtarban is voltam sokat. soha sehol nem lattam es senkitol nem hallottam errol a konyvrol. amikor az elso resz megjelent, akkor kezdte el mindenki beszerezni es kiolvasni, mert akkor hirtelen divatja lett ennek.
    en meg a reklamhadjaratra is emlekszem. agyba fobe nyomtak mindenhol a sok tizezres harci jelenetekrol szolo beszamolokat es a szoftvert, amivel ezt kiviteleztek. sot, soha senki nem mondta azt, hogy milyen izgalmas az, ahogy a 2 homokos hobbit szutyovel a hatan vegigsetalja a fel vilagot, ellenben arrol mindenhol beszeltek, hogy mekkora nagy csatak vannak a filmben es hogy milyen latvanyos amikor gandalf a balroggal verekedik.

a sikert pedig mar irtam: sokaig se fantasy se sci-fi vonalon nem volt nagy volumenu film. ertelmes fantasy film az a conan a barbar volt, illetve a barbarikrek, de ezek valamikor a 90-es evek elejen keszultek. csak a gyuruk ura utan kezdtek el megjelenni ujra az igazan igenyesek (es azok valoban nem a cgi miatt voltak jok, hanem a lebilincselo vilag es tortenet miatt).
    amikor a csillagok haborujat adtak, akkor milyen sci-fi filmek is voltak? ... talan a star trek sorozat a kulfoldi csatornakon.