85
  • Reg5
    ismerték->ismerik; bocs elírtam.
  • Reg5
    Kiváncsi lennék a filmek előtt hányan ismerték a GYU-t, és a film után mennyien ismerték meg. Megkockáztatom most sokkal többen ismerték mint a filmek előtt.
  • Indigo
    Igen, akkor. Főleg mivel a nyolcvanas évek elején még pelusban szaladgáltam, de az általános iskolában sem ebből tanultam meg olvasni. Persze magas labda, mert most mondhatod azt, hogy biztosan nem véletlen, pedig valóban az.
  • savior
    annyit szamit, hogy ti vilagsikeru konyvrol beszeltek, de megsem mondja egyikotok se, hogy 5-10 evvel a film elott olvasta volna. ezek szerint te is abban az idoszakban szereztel rola tudomast, amikor mar elkezdtek a filmet reklamozni (trailerek, megjelenesrol szolo cikkek, technikai adatok).
  • Indigo
    Ja, értem. Mindegyik csak annyit mondott neked, hogy megszerezték, mert fú milyen menő dolog az most a film kapcsán...
  • Indigo
    "A könyv a múlt század derekán jelent meg, nálunk a '80-as években, és 100 millió példányszám fölött adtak el belőle..."

Hogy jön ide a Blair Witch sztori? Ezek a tények, nem azok, amiket te tudni vélsz/kitalálgatsz.
  • savior
    a konyvrol? kb semmit. csak annyit mondtak hogy megszereztek es elkezdtek olvasni, de utana soha senkitol nem hallottam olyat, hogy kiolvasta vagy hogy mi lenne benne.
  • Indigo
    Én a film megjelenése előtt fél évvel, egy jóbarátom ajánlotta. Mert mit számít az?
  • savior
    persze ez igy magaslabda, mert most konnyelmuen ravaghatjatok, hogy a 80as evek elso peldanyai a ti polcotokon hevernek
  • Indigo
    A sok ismerősöd, akik olvasták a könyvet, miket meséltek róla?
  • savior
    de ha mar itt tartunk: ti mikor olvastatok ki a gyuruk urat?
  • savior
    "A könyv a múlt század derekán jelent meg, nálunk a '80-as években, és 100 millió példányszám fölött adtak el belőle..."
    engem ez most igy kicsit arra emlekeztet, mint amikor megjelent a blair witch project. volt egy weboldal, ami az ott levo adatok alapjan mar tobb eves volt. aztan mutogattak: tessek, ez egy sok eve valoban megtortent dolog, itt van a bizonyitek is. aztan mint kesobb kiderult a weboldalt a film keszitoi csinaltak, hogy hitelesebbnek tunjon a tortenet.
  • Indigo
    Lehet, hogy te tényként éled meg az alábbi agyszüleményeidet, de ki kell ábrándítsalak.
  • savior
    en nem akarok semmit bizonyitani. en tenyeket kozlok veletek, ti pedig szemelyeskedtek. nezzetek magatokba es gondoljatok at megint.
  • Indigo
    a gyuruk ura konyvrol hallani sem lehetett a film elott. ismerek sok embert aki olvasta, de mind azert mert a film nagy ismertseget csinalt neki.

Mondjuk inkább úgy, hogy TE nem hallottál róla. A könyv a múlt század derekán jelent meg, nálunk a '80-as években, és 100 millió példányszám fölött adtak el belőle... Szerinted ismeretlen könyvekből készítenek ilyen nagyszabású és nagy költségvetésű filmtrilógiát? Áhh, hagyjál már az ostobaságaiddal!

es varom a film cimeket, amik sci-fi illetve fantasy vonalon nyomultak a csillagok haboruja illetve a gyuruk uraval egy idoben.

Most tényleg ezzel akarod bebizonyítani, hogy ezek azért lettek sikerfilmek, és azért van hatalmas rajongótáboruk, mert adott időben nem volt konkurenciájuk?

Szerintem jobb lenne, ha eldugulnál, és nem aláznád magad tovább...
  • savior
    nem ertem miert kell hiszitzni. ismertem nagyon sok embert, latogattam sok tarsasagot. mind neten mint pedig a valo eletben. konyvtarban is voltam sokat. soha sehol nem lattam es senkitol nem hallottam errol a konyvrol. amikor az elso resz megjelent, akkor kezdte el mindenki beszerezni es kiolvasni, mert akkor hirtelen divatja lett ennek.
    en meg a reklamhadjaratra is emlekszem. agyba fobe nyomtak mindenhol a sok tizezres harci jelenetekrol szolo beszamolokat es a szoftvert, amivel ezt kiviteleztek. sot, soha senki nem mondta azt, hogy milyen izgalmas az, ahogy a 2 homokos hobbit szutyovel a hatan vegigsetalja a fel vilagot, ellenben arrol mindenhol beszeltek, hogy mekkora nagy csatak vannak a filmben es hogy milyen latvanyos amikor gandalf a balroggal verekedik.

a sikert pedig mar irtam: sokaig se fantasy se sci-fi vonalon nem volt nagy volumenu film. ertelmes fantasy film az a conan a barbar volt, illetve a barbarikrek, de ezek valamikor a 90-es evek elejen keszultek. csak a gyuruk ura utan kezdtek el megjelenni ujra az igazan igenyesek (es azok valoban nem a cgi miatt voltak jok, hanem a lebilincselo vilag es tortenet miatt).
    amikor a csillagok haborujat adtak, akkor milyen sci-fi filmek is voltak? ... talan a star trek sorozat a kulfoldi csatornakon.
  • Randal
    Ááááá. Ember, maradj már csendben légyszíves...
    Annyi hülyeséget hordasz itt össze-vissza, hogy az már szégyentelen.
    Az, hogy te a saját kis világod szűk határain belül mozogsz és meg sem próbálod tágítani azt, nem jelenti azt, hogy azon kívül nincs élet.
    Másrészt ki vagy te, hogy azt mond, amiről te nem tudsz az mind érdektelen? Az, hogy te nem tudsz róla az nem jelent semmit ezekre a dolgokra nézve.
    De most komolyan, te azt gondolod, hogy azért, mert a könyvről nem hallottál a film előtt, akkor az azt jelenti, hogy... tulajdonképpen te hülye vagy.
    Akkor minek csináltak belőle filmet? Miért lett a világon akkora sikere? Miért várták annyira? A SW-ből miért lett legenda? Azért mert nem hypeolják folyamatosan az nem jelenti, hogy el van feledve.

Meg folytathatnám még, de felesleges. Te egy sötét lyuk vagy amit hiába tömne az ember érvekkel, információkkal, elnyelnéd, de haszna nem lenne.

Buta vagy és beképzelt.
  • savior
    az elso reszben minden szoba kerult ami erdekes volt. szerintem a masodik es a harmadik reszben levo dolgok csak unalmas locsogasok. nem veletlen, hogy egy ertelmes mondatot sem tudnek felidezni ezekbol a reszekbol.
  • savior
    a gyuruk ura konyvrol hallani sem lehetett a film elott. ismerek sok embert aki olvasta, de mind azert mert a film nagy ismertseget csinalt neki.
    es varom a film cimeket, amik sci-fi illetve fantasy vonalon nyomultak a csillagok haboruja illetve a gyuruk uraval egy idoben.
  • Carbine
    A trinity már elég régi. Több, mint 2 éves. Nem csak textúrákat cserélgettek, tovább fejlesztették a motort, ez a Trinity 2.0. Ez lett a Premium kliens, ami mellet 2 hónappal ezelőttig (a legutóbbi kiegészítőig) elérhető volt a Classic kliens ami még a Dx 8.0b, illetve OpenGL 1.5-öt használta. Az, hogy esetleg a WoW-nak meg elavult a grafikája nem lényegi kérdés, amíg emiatt nem csökken jelentősen az előfizetések száma, majd amikor ez bekövetkezik, akkor ráérnek fejleszteni.
  • FoodLFG
    EVE Online-ban sem a játékhoz nyúltak hozzá, hanem csak a megjelenítéshez.
    pl lecserélték a modelleket/textúrákat nagyobb részletességűekre. Ehhez még önmagában nem is biztos, hogy új motort kell fejleszteni, vagyis olcsóbban megúszható.

Ajánlom figyelmedbe:
    www.eveonline.com/download/videos/Default.asp?a=download&vid=170
    (és mindezt ingyen, nem kell kiegészítőket megvásárolgatni az előfizetés mellé)

Amit a WoW 2009-ben grafikailag hoz, az nem szint.
  • Lordboxi
    Annyira elegem van már, hogy a Mátrix 2. részére mindenki azt mondja, hogy nem volt mondanivalója, már csak divatból is. Hát basszus csak beszélgetést hallgatod végig az építésszel már kapsz kb annyit mit az egész 1 ső rész. Aki meg a Star Wars-t szída az gyökér, bocsi de mint rajongó nem vagyok hajlandó ennél nagyobb vitába belemenni erről
  • Indigo
    ezek kozul egyikrol se hallottam. nyilvan nem veletlenul.

Mert te nyilván nagggyon tájékozott ember vagy...
  • Indigo
    a hatalmas harci jelenetekkel felhivtak a filmre a figyelmet es ezeket jo sok ember latni akarta.
    akkor vetitettek, amikor nagy hiany volt a fantasy filmekbol
    itt is sokat jelentett, hogy nem volt a filmnek konkurenciaja sci-fi vonalon

Olyan butaságokat írsz, hogy az már fáj... Ezeket át is gondolog, vagy csak úgy kiböffennek belőled?

A Gyűrűk Ura film sikere a könyvnek köszönhető, amit sok tízmillióan elolvastak világszerte, és hatalmas rajongótábora van (és mostmár a filmeknek is, mert igencsak jóra sikerültek). Nehogymár egy film a csatajeleneteknek miatt legyen sikeres... Vagy mert nincs konkurenciája... OMG!
  • savior
    amire raakartam vilagitani: bizony a cgi nelkul csunya nagy bukasok lettek volna.
    tehat nem ertem hogy a "rajongok" mirefel istenitik ezeket a filmeket.
  • savior
    a gyuruk ura film sikere 2 dolognak volt koszonheto: 1, a hatalmas harci
    jelenetekkel felhivtak a filmre a figyelmet es ezeket jo sok ember latni akarta.
    (eleg bealvos a film, de a harcok latvanyosak lettek benne. amikor neztuk a koztes jeleneteket legszivesebben attekertuk volna). 2, akkor vetitettek, amikor nagy hiany volt a fantasy filmekbol (gyakorlatilag nem is volt valasztek).
    csillagok haboruja: ez azert erdekesebbre sikeredett, de itt is sokat jelentett, hogy nem volt a filmnek konkurenciaja sci-fi vonalon. az elso 3 resz utott annak idejen, de az uj reszek olyan atlagos szintet hoztak.
    matrix: elso resz latvanyos volt, nagyon jo tortenettel. a masodik reszben mar idetlen tortenet, de cserebe jo sok latvanyos jelenettel megtuzdeltek a filmet. a harmadik resz meg kalap szar, de kivancsiak voltunk hogy fejezodik be a dolog.
  • savior
    ezek kozul egyikrol se hallottam. nyilvan nem veletlenul.
  • Hedgehunter #18
    "kit erdekel mar manapsag a matrix, a gyuruk ura vagy a csillagok haboruja?"
  • neoG
    WoW-nak lehet,hogy nincs szüksége rá.Tudod: ami működik ne buzeráld
  • Loverman
    nagyon is sok embert érdekelnek, de ez nem jelenti azt h azok feltétlenül gamerek is. a Matrix online meg túl korán jelent meg a nyugati MMO-k fejlődéséhez képest. ha ma jönne ki a film meg a játék akkor kicsit sikeresebb lehetne, talán. ma már bejáratott dolog az MMO a nyugati féltekén is, de mondjuk úgy hogy a pre-WoW időkben még csak egy nagyon szűk réteg játszott velük Usa/Eu részen
  • AzUs
    héé én ennek a játéknak a létezéséről se tudtam
  • FoodLFG
    EVE Online
    Érdekes, hogy ők még vadiúj grafikusmotort is tudtak írni a játékhoz, miközben a WoW-ról ilyet még nem hallottam..

www.eveonline.com/download/videos
  • senoy
    pedig naon nem egysiku a kinalat MMO -k teren.Csak epp a WOW az egyeduli ami nagy felhasznalo bazissal es nyereseggel uzemel,de naon sok van ami alacsony koltsegek mellett uzemelnek x ezer felhasznalo mellett.
    pl. Anarchy online,EVE online,Everest,Runes of Magic,Metin,Lineage,stb.

Szoval nem lesz a wow egyeduralkodo,szerencsere. :)
  • cateran
    őőő tényleg ennyire hülye vagy? Az SW-ból fut vagy 2 tv sorozat(és lemerném fogadni hogy vagy 3 könyv és 4 képregény dettó), a Gyűrűk Ura éppenséggel kötelező olvasmány az amerikai! egyetemeken(nem mellékesen fut 1 mmorpg és most készül még 1),a Mátrix..nos valóban,a Mátrixról nincs hir:D
    Mindazonáltal a rajongótábora mind3 filmnek szájbabaszott nagy..az hogy kis agyaddal odáig jutottál csak, hogy "engem már nem érdekel" az csak 1 dolog...majd ha betöltötted a 10-et visszatérünk a témára...
  • Atkamon
    Jaj nee... imádtam ezt a játékot... nagyon sokat nyomtam. És most vége? Számomra ez volt a világ legjobb játéka azóta is... csak sajnos már tényleg alig játszottak vele a vége felé, és nekem is, aki majdnem 2 évig játszott vele már kezdett unalmas lenni... De sosem felejtem el a Matrix Online-al töltött órákat...
  • savior
    anno ezzel a matrix online-al is az volt a problema, hogy 1 evvel a film harmadik reszenek levetitese utan nyilt meg. nem akkor kellene mmo-t csinalni belole, amikor mar lecsengett.
    harry potter online-t se csinaltak, pedig a filmmel a sok resz miatt mar 2000 ota foglalkozik a media es eleg nagy sikere is van. bezzeg miutan levetitik az utolso reszt is tuti eszebe jut valakinek hogy ebbol mmo-t kell csinalni, csak akkor mar a kutyat nem fogja erdekelni.
  • savior
    mutass mar valami friss cikket vagy videot vagy musort vagy akarmit, amiben ezekkel foglalkoznak. a hype reg lefutott, mar csak a "tv-ben evente egyszer levetitik" kategoriaban vannak.
  • vatuszi
    Kit érdekel a World of WarCraft? Engem nem. Tőlem bezárhatják.

Az viszont elszomorító lenne, ha egyetlen sikeres MMOG maradna versenyben, mert az már most látszik, hogy mind többen próbálják lekoppintani a receptjét, és egyre egysíkúbb lesz a kínálat. (Az Eve Online ugyan régóta tartja magát, de meg se közelíti a WoW népszerűségét.)
  • nalidzsizpáuvö
    Mert ha téged nem érdekel, akkor már biztos senki mást sem?
  • cateran