• Epikurosz
    Szerintem csak pazarolod az idődet Molnibale-zsal és még pár hozzá hasonlóval. A kora miatt is, képtelen felfogni néhány lényeges dolgot, de ez sajnos korjelenség. Én magam is hibás vagyok benne, mert - hogy egy példát mondjak - kb. 15 évvel ezelőtt beszélgettem egy nálam kb. 10 évvel idősebb férfivel a szülőfalumból, és ő mesélte, hogy az egyik szomszédunk megpályázta a polgármesteri tisztséget. Persze előtte volt néhány évet önkormányzati képviselő. Én akkor azt mondtam, hogy a fiatalokat kell hagyni, hogy előtérbe kerüljenek, stb. Többször, több helyen nyilvánítottam ki ezt a véleményem, amelyet azóta nagyon megbántam.
    Az, hogy egy számítógépes játékokon felnevelkedett generáció jobban ért a számítógép kezeléséhez, még nem jelenti azt, hogy érett, felnőtté vált.
    Hatalmas felelőtlenség figyelhető meg náluk, egyes fórumokon rosszul szocializálódott hangnem, a szexualitás túlhangsúlyozása, és még sorolhatnám. Az csak hab a tortán, hogy rendkívül irritálja őket, ha egy általuk öregnek, elavultnak hitt ember a saját területükön győzi le őket. Hogy csak egy példát mondjak, évekkel ezelőtt megbíztam egy fiatal srácot egy szoftver kidolgozásával. Eleve zavarta, hogy voltak kifogásaim a végtermékkel kapcsolatban, mert ő valahogy úgy képzelte el, hogy felhappolja a pénzt, majd odébbáll. Otthon ugyanis ahhoz szokott, hogy apró teljesítményekért is megdicsérték, és ha nem teljesült a kívánsága, gondolom, földhöz verte magát, netán még le is idiótázta a felnőtteket. Így zsarolt.
    Majd jött olyan kifogás, hogy amit én akarok, azt nem lehet programozással megoldani. Erre elővettük a C-vel rokon nyelvű programkódot, és megmutattam neki, hogy mit kell módosítani. Na, ezzel végleg elástam nála magam, mert hogy jövök én ahhoz a 30-as éveimmel, hogy megértsek egy C-nyelvű kódot? Végül lett valami az egészből, de igazából soha nem voltam megelégedve a művel. Kifizettem, aztán viszlát, menjen isten hírével. Érdekes, én ifjú koromban sem voltam ilyen. Én csak azért kerestem fel néha idősebb rokonokat, hogy tanuljak tőlük valamit. Ha mást nem, olyan személyes emlékeket amelyek nincsenek benne a történelemkönyvekben. Ma sem vagyok más, szívesen elbeszélgetek idős emberekkel. Természetesen, a kor itt is, mint sok mindenben másodlagos. Egyéb van ezek mögött.