Homefront
-
Ulthane #384 Kezdem azzal, hogy végigtoltam a játékot, s szerintem is egy kalap ***. Én ezt a tesztet nagyon is reálisnak és objektívnek tartom, gyakorlatilag egyet értek vele. Végre egy olyan oldal, ahol reálisan értékelik a játékokat...
De ha szétnézel a nagyvilágban, látni fogod, hogy több külföldi oldalon is lehúzták a játékot, helyenként nagyon is. Itt egy példa, ahol szintén 5-ös értékelést adtak neki:
http://www.destructoid.com/review-homefront-196389.phtml
Két dolgot emelek ki ebből:
„Do you enjoy standing in front of a door, doing absolutely nothing in complete silence for upwards of 30 seconds, while you wait for your squad to open it?” Ha esetleg nem értenéd, lefordítom a kedvedért: „Örömöd leled abban, ha állsz egy ajtó előtt, s gyakorlatilag semmit nem csinálsz néma csendben akár 30 másodpercig arra várva, hogy a társad kinyissa az ajtót?”
S a másik:
„How about getting stuck on an invisible wall as you try to crawl underneath a fence, only to realize you need to stand up and move aside so your partners can go first?” – „S ahhoz mit szólsz, hogy egy láthatatlan falnak ütközöl, miközben megpróbálsz átbújni egy kerítés alatt, amikor rájössz, hogy fel kell kelned és arrébb állnod, hogy a társad mehessen be előbb?”
A linkelt tesztben pont ilyen amatőr dolgokat emeltek ki, ami számomra is nagyon gagyi. De továbbmenve, például az EDGE magazin is, ami közismerten a legreálisabban pontozó magazin, 5-ös értékelést adott a játéknak. Sőt, a THQ részvényei a már szinte a megjelenés napján zuhanni kezdtek, a rossz fogadtatás miatt.
Állítom, hogy ez a játék hatalmas bukta lesz, mert kaka.
Tudom, hogy vannak olyan gyerekek, akik a naciba élveznek már pusztán attól, ha egy játékban géppuska kerül a kezükbe, vagy gránátot dobálhatnak, de hála égnek, vannak olyanok is, akik sokkal érettebb fejjel gondolkodnak, és nem dobják hanyatt magukat bármitől. Áá, most jut eszembe, nem is egy külföldi oldal van, ami az ilyen „COD klónok” létjogosultságát egyenesen megkérdőjelezik.
Ahelyett, hogy lefikázod más tesztjét, inkább azt mondd meg, hogy szerinted mitől jó a játék, ők ott ezt kifejtették, hogy szerintük miért rossz, most rajtad a sor! Amúgy meg ízlések és pofonok, de a reakciód már ne is haragudj, de elég röhejes, nyilvánosan hülyét csináltál magadból!