• Kornan
    #233
    Egyetlen dolgot említettél nagyvonalakban, és az elfogultságod miatt még ha abból is indulok ki ,hogy itt a fórumon mindenki szavahihető, erősen kételkedem benne ,hogy teljesen igaz lenne. Ha igaz is az csak egy eset, az aligha vetíthető ki a többi esetre.

    "A folyamatok túlságosan összeillenek, és túlságosan logikusak is."

    Csak a korábbi kijelentésemet igazolod, csupán ez alapján nem lehet eldönteni valamiről, hogy igaz-e vagy sem.

    "Morális aggályok csak az egyén esetében merülnek fel, de szervezet esetében ezek teljesen feloldódnak az érdekben"

    A szervezetek mögött is emberek állnak, nem mondanám ,hogy ez pl igaz lenne. De ez csak az egyik ok, ami az érdekkel ellentétes cselekvésre irányítja a szervezeteket. Meg az érdek összetett dolog, létezik személy szintjén is és sokszor ellenérdek is társul hozzá.

    "Emberi hülyeség a moralizáláshoz hasonlóan csak az egyén, vagy abszolút kis közösség szintjén működik"

    Ezt én is hasonlóan gondoltam. Pl Michael Moore lehet jó példa rá. Az emberi hülyeséget és az emberi természetet az összeesküvés elméletek egy forrásának akartam beállítani, neked ez nem nagyon jött le. Mert szerintem a legtöbb mögött ez áll. Tehát azt állítom ,hogy akik gyártják ezeket, akiknek hiszel azok sokkal jobban megbízhatatlanok ,mint a hivatalos források, hiába nem vezérli őket érdek. Jobban nem tudom elmagyarázni. Pl Michael Moore mögött érdek is áll, hogy rád sózza a DVD-it. Több ilyen filmet láttam már, lehet a corporationt is. Sokszor teljesen abszurd dolgokat állítanak.