• Praetor
    #231
    Ember, beakadt a bakelit? Leírtam, hogy konkrétumok győztek meg erről, és nem hipotetikus felvetések. Ezt hívják empíriának, és a mai tudomány ennek "hisz".
    Ne magadból indulj ki, hogy mindent a világképemhez igazítok. Nekem folyamatosan változik a világképem, de sajnos nincs bizonyíték arra, hogy gyökeresen át lehessen rajzolni ezt a képet. A folyamatok túlságosan összeillenek, és túlságosan logikusak is.

    "Ahol értelmet látsz, hogy hazudjanak akkor már egyből tuti hazudnak."
    Értelme ott van a ferdítésnek, ahol érdek húzódik meg mögötte. Ahol érdek húzódik meg, ott viszont nincsenek véletlenek. Ha valami logikus, akkor morális aggályok nem léteznek. Mindent megtesz az ember, ami az érdekében áll, és logikus. Morális aggályok csak az egyén esetében merülnek fel, de szervezet esetében ezek teljesen feloldódnak az érdekben, és így negligálódik. Moore filmjét (corporation) meg kéne nézned, részben ezt is taglalja.

    "Sok mindent nem az érdekek irányítanak, hanem az emberi hülyeség, az emberi természet."
    Az emberi hülyeség a moralizáláshoz hasonlóan csak az egyén, vagy abszolút kis közösség szintjén működik. Az igazán fontos szervezetek vezetői közé nem kerülnek idióták. Gátlástalan és ravasz de lojális emberek választódnak a döntési kulcspozíciókba. Ezek a pozíciók nem feltétlenül vannak szem előtt, és nem is feltétlenül publikusak (Pl.: amerikai elnöknek azt igyekeznek megtenni, aki engedelmes. Nem kell okosnak lennie, mert úgysem ő dönt.)
    Mivel a kulcspozíciókba nem engednek mindenféle félnótást, ezért az emberi idiotizmusra kenni a dolgot erős naivitásra utal. Sok mindenre igaz lehet ez, csak meghatározó funkcióknál nem, és ilyen a tájékoztatásban a "hivatalos állásfoglalás".

    Nem látsz bele még csak ebben az országban folyó dolgokba sem, és még olyanoknak sem hiszel, akik legalább átélték, saját bőrön tapasztalták a folyamatokat. De végül is azt hiszel amit akarsz, csak ne várd, hogy ezért bölcsnek tartsanak.