• Epikurosz
    #220
    Hasonlítsuk össze az index.hu-t, például, a kuruc.info-val:

    Az Index egy nagyon sok hírt közlő, nagyon naprakész - kivéve, ha egyes híreket szándékosan el nem hallgatnak! - hírportál. Hasamra ütök: 70%-ban igazat írnak, 30%-ban dezinformálnak. (Egyébként, zárójelben jegyzem meg, hogy minél nagyobb hazugságot akarsz tartósan eladni, annál több pénzre van szükséged, mert csak így tudod biztosítani a szépséget, a vonzó formát, amely nélkül a hazugság nehezen fenntartható!)
    A Kurucinfó 70%-ban hülyeséget ír, 30%-ban igazat. Namármost, ha csak egyik forrásból tájékozódsz, torz kép alakul ki benned a világról.

    A másik dolog: a túlinformáltság, az információdömping, amikor az ember annyi információt kap, hogy képtelen feldolgozni emiatt már az is banálisnak tűnik, ha valahol mindig emberek halnak meg valami miatt, vagy egyéb szörnyűségek történnek. Kialakul az érzéketlenség, amely egy nagyon veszélyes jelenség. Ezen csak szelekcióval lehet segíteni. A hírek szelektálását úgy értem, hogy ma például csak a sport érdekel, és csak ilyen híreket olvasnék szívesen, de a mai RSS erre nem alkalmas, mármint téma szerint - tudtommal - nem szűr.