• NEXUS6
    #212
    Nos, az hogy Amerika most hol tart, arról nagyrészt az Amerikán belüli erők tehetnek!
    Kifelé persze megy a nagy imidzs az amerikaiálomról, de belülről igen is érdeke valakiknek, hogy Amcsi és minden ország amikhez közük van olyan állapotba kerüljön, amilyenben most van.

    Mert vegyük pl. a Szovjetuniót. Ott az ország ott is olyan állapotban volt, amilyennek a vezetői megálmodták. Aztán a Szovjetunió széthullását sokkal inkább Gorbacsov idealizmusa, mint az ország gyengesége okozta.

    A mondás, hogy a demokrácia nem tökéletes, de még nem találtak ki jobbat, akkor lenne igaz, ha a nyugati országok nagy részében valóban demokrácia lenne.
    Ami valójában van, az sokkal inkább valami dezinformációs anarchia.
    Olyan csoportok, akik a társadalmon élősködnek, ha nem is mindig rombolnak, de céljuk semmi esetre sem a társadalom építése, szal ezek csoportok a szólásszabadságot - mint a dezinformáció eszközét -, a jogállamiságot - mint az elnyomás eszközét -, a szabadságot - mint a "cél szentesíti az eszközt" - és a demokrácia más alapintézményeit úgy használják ki, hogy céljaikat elérhessék, amik ismétlem egyáltalán nem építőek. Aztán ugye a globalizációt arra tudják kihasználni, hogy módszereiket frencsájz szerűen átadhassák más országokban működő ilyen emberkéknek.

    Az összeesküvés elméletek terjesztése szinte nyilvánvaló módon a dezinformáció egyik eszköze. Ezek most roppant népszerűek, tele van velük minden média. De ugye hol lehet a legjobban elbújni, hát a tömegben?!
    Valamelyik összeesküvés elmélet tehát igaz!
    A folyamatok, a módszereik azonban elárulják ezeket a csoportokat.
    A szabadkőművesek, egyéb ilyen idealisztikus csoportok, a társadalom jobbítása, az emberek felszabadítása, az aktuális elnyomás ellen működnek, a társadalmat jelenleg uraló csoportok, a tevékenységük nyomán lezajló változások viszont nem.

    Az, hogy helyi szinten milyen erők kerekednek felül, az sokszor az amerikai beavatkozáson múlik. Lásd az Eu alkotmány megfúrását.
    Globalizácó van, globális veszélyek érvényesülnek helyi szinten. De vajon mekkora az iszlám veszély valójában? Vajon az iszlám veszély-e a nagyobb, vagy hogy az iszlám veszélyre, szélsőséges csoportokra hivatkozva korlátozzák az emberek szabadságát?

    Tavaly október 23-án nem tudom hány ezer rendőr volt az utcán Pesten. A belvárosban minden utcában volt egy szakasz, szinte. Az emberek elmenekültek otthonról, mert tudták, hogy fennforgás lesz.

    Nos, a fennforgás pár száz magát uszító, de jobbára nyugis ember volt a Blahán.