• NEXUS6
    #207
    És ehhez tegyük hozzá, hogy a kedves multi amikor bejön simán alkalmaz dömping árakat csak hogy kicsinálja a konkurenciát, vagy egyszerűen megveszi az üzemet, majd bezárja és több ezer embert ereszt szélnek.

    Nem feltétlenül azért, mert ki akar velünk tolni, és nem is feltétlenül azért, mert a "nagymagyarpiac" kell nekik, hanem hogy az a cég ne jelentsen kockázatot az üzletre a térségben, vagy a miénknél nagyobb piacon. Lásd Ganz, lásd Ikarusz, stb.

    Kedves politikusaink simán kicsinálják a saját cégeket, és leszarják, hogy ezek több ezer fő dolgozót jelentenek. És csak azért sem rendelt pl. Budapest Ganz villamost, meg Ikaruszt, hanem inkább Siemenset, meg Volvot.

    Az élelmiszeripar meg megint érdekes téma, Nesztlé Danon stb cégekkel, hoyg vásárolják fel az édesipart aztán viszik ki külföldre a magyar márkák gyártását.
    A cukoripart is 2 év alatt kicsinálta az EU mert kedves politikusaink megint csak lexarták, hogy a magyar cukor kvótákat csökkentsék. Az Eu egészét nézve tényleg élelmiszer túltermelés van, de érdekes módon Magyarországra, ami mindig is agrár ország volt, adottságai miatt, ez lassan nem igaz! Az Eu-ban mesterségesen állítják be az árakat a támogatási rendszerrel, amit évtizedek óta próbálnak papíron leépíteni, de a mai napig Fr-o, meg más országok élvezik az előnyeit, miközben az újh országok, de talán mi a legjobban, akkorát szívunk mint a TB (torkosborz).

    Nagyon tanulságos wikis cikk!