• Praetor
    #169
    Igazából ez egy szélmalom harc. Ha az ember leáll győzködni, akkor minden eredmény nélkül fog kimerülni.
    Az olyan HSZ-ekkel kell vigyázni, ami az adott téma alapjait igyexik 1-2 mondattal/kérdéssel kikezdeni. Ilyen kérdéseket könnyű összedobni, viszont a mélyebb logikai összefüggések felvázolása meg komoly szellemi munka. De ha mégis hajlandó az ember erre, akkor megint jön egy 1-2 mondatos belekötés (ahelyett, hogy érdemben válaszolna vki), és újabb hosszas fejtegetésekre igyekeznek kényszeríteni.

    Az átlagember szereti, ha az élet egyszerűnek, de sokszínűnek látszik. Ha viszont valaki arra igyexik rávilágítani, hogy "barátom, nem kicsit meg vagyunk vezetve, mert helyettünk gondolkodnak és irányítanak, kihasználnak, tönkretesznek", akkor úgy érzi az illető, hogy ezzel az ő hitvilágát támadod.
    Soxor még a legnyilvánvalóbb átveréseket sem hiszi el az ember, mert rossz érzése támad attól, hogy ő most egy tehetetlen áldozat. Itt van az adósság dolog, és a belinkelt "gazdasági bérgyilkos" videó. Meg itt van a mostani magyar IMF hitel, amiből bankokat táposítanak, de velünk fizettetik ezt is, meg a bankhiteleket is. De az átlagember nem szereti összerakni a mozaikot, pedig majdnem kiüti a szemét.

    A nyugati emberek többsége sem akarja tudni, hogy a javak, amiket élveznek, azokért kik és hogyan gebednek, nyomorognak. A nyugati embernek jár a jólét, és lassan mi is így kezdünk el gondolkodni. Pedig inkább az áldozat szerepében vagyunk, mint a haszonélveszőében.