• remark #157
    A célirányosan bevitt nagy mennyiségű információ csőlátást okoz. Ez a jelenlegi tudásom szerint tény. Teljesen mindegy hogy az az információ milyen: tudományos, egyházi, összeesküvés-elmélet stb.

    A nyugati kultúrákban szokásosan bevitt információmennyiség óriási mennyiségű, az agynak gyerekkortól kezdve szinte semmi lehetősége sincs az információ feldolgozására, szelektálására, megértésére, és akkor az önálló gondolatokról még nem is beszéltünk.

    Valamint ez a bizonyos információ amivel elárasztanak mindenkit, ez egyoldalú. Ebből lesz az, hogy futószalagon termeli a társadalom a csőlátású droidokat, akik bármire hajlandóak ami kompatibilis azzal a golflabdányi folttal amit a világból látnak.

    De igazából első lépesben csak addig kellene eljutni, hogy itt senki se hordozza a bölcsek kövét (igen, én sem!), mindannyian csak keresgélünk (igen, én is!). De attól még az óvodás az az, aki még odáig se jut el hogy a diploma az nem érv. Aki ilyennel érvel, és miután rászólnak hogy ejnye Pistike, még 10 hülyeséget visszaír, arra végső elkeseredésemben hadd akadjak már ki!