• Molnibalage
    #108
    1.) sugárFERTŐZÉS NINCS! Ezt a szót félig debil újságírók találták ki azidőtájt, amikor mindegyik nagyhatalom támogatta a másikban az "atom"-ellenes lakossági (= agymosott félidióták) megmozdulásokat.

    A szó biológiai értelében nem fertőz, hiszen nem él. Viszon abból a szempotból igen, hogy pl. a radioaktív por a ruhádra tapadva bizony elég nagy hasonlatosságot mutat terjedés szempontjából, mint egyes fertőzések. Maga a súlyos sugárbetegségben szenvedő ember is jobban sugároz tudtommal. Szóval igazad is van meg nem is szerintem. Pontatlan a szóhasználat.


    a.) hány cukorgyárunk volt a "rednszerváltás" előtt? Hány van most?
    b.) hány téglagyárunk, acélgyárunk, konzervgyárunk, gépgyárunk, autóbuszgyárunk, stb...
    c.) Hallottad-e ezt a kifejezést: Mikroelektronikai Vállalat?
    d.) Jászberényi Hűtőgépgyár? Tudod-e hogy hol van most?


    Hány működött valóban nyereségesen? Akkor erre válaszolj, ha már ennyire jól tudsz kérdezni. Hát az előállított minőség és mennyiség? Tudod a keleti blokk volt az, ahol befizettél autóra és vártál 8 évet. Kint ezt elmeséled és nem hiszik el. Tényleg kurva jó rendszer volt...

    e.) Magyarország mezőgazdasága a Monarchia alatt 20-30 millió ember ellátására volt alkalmas. Szerinted MOST mennyire?

    A föld most is megvan. De ha nincs rá igény, mert máshogy olcsóbb. A piac már csak ilyen...

    f.) Hány embert vertek agyon a gyerekei szeme láttára a "rendszerváltás" előtt? És hányat az otthonában? Hány embert késeltek meg, vertek össze az utcán? Tudod, amikor még volt az a marhára nem polkorrekt halálbünti.

    Akkor talán nézd meg, hogy milyen ritkán alkalmazátk. Csak a rendszer ellenségei ellen és nagyon minősített esetekben. Tényleg jó volt a közbiztonság, csak éppen nagy ára volt. Pl. most nem gépelgetnél ilyeneket, ha a régi rendszer marad, mert szólásszabadság az nem volt. Ha ennyire tetszik ez akkor irány Kuba vagy Észak-Korea. Majd értesíts...

    g.) VAN-E ELKÉPZELÉSED ARRÓL, HOGY MIKOR ÉS MIBŐL FOGJUK VISSZAFIZETNI AZ ÁLLAMADÓSSÁGOT?

    És neked?


    h.) hány szénbánya működött a "rendszerváltás" előtt? Hány most?

    Csak ismételni tudom magam. Drága és még szennyező is, mint állat.


    Ismétlem: mindez NEM JELENTI azt, hogy szeretnénk Észak-Koreában élni.

    Akkor hol szeretnél? Az európai mintára felépülő diktatórikus államokban mindig is magasabb volt a közbiztonság, csak éppen a kérdés, hogy megéri -e az ár. Demokratikus országoban is elérhető volt. Akkor miért sírod vissza a régi rendszert? Az eszközt és a törvényi hátterek kell megadni.