Mi a munkanélküliség oka?
-
Dodo55 #145 A másik ocsmány dolog meg az adózási rendszer. Mi a francért nem dolgozhatok én, mint egyszerű ember, másik egyszerű embernek? Miért nincs erre egy egyszerűen elintézhető, igazságos adózási mód? Miért kellenek kollektív bűnösként kezelt(nem létező alkalmazottak után fizetendő járulékok, adók) cégek, meg vállalkozások, hogy egy ember pénzt kereshessen önállóan?
Mondok egy példát. Elég sokan keresnek, ha valami baj van a számítógépükkel, mert tudják rólam, hogy eddig nem sok probléma volt, amit ne tudtam volna megoldani. Ha megtehetném, hogy ezt reklámozzam, és vállalkozói vagy cégalapítás nélkül legálisan pénzt kérhessek érte, akkor már 14-15 évesen meggazdagodhattam volna belőle. De így csak ismerősök keresnek rendszeresebben, tőlük meg ritkán van képem elfogadni bármit cserébe. De ha legálisan csinálhatnám ezt pénzért is komolyabb befektetés nélkül, akkor egy hónap se kéne, hogy beinduljon a dolog, mert az évek során nagyon elterjesztették rólam, hogy az életkorom ellenére mennyire értek a számítógépekhez, és bizony azért sok olyan ember van, akinek egy Windows telepítés is problémát jelent.
Persze semmi nem akadályoz meg abban fizikailag, hogy nekiálljak hírdetni, és feketén nyomjam a dolgot, de nagyon nem szeretném, ha egyik nap tankkal törne rám meg a családomra az APEH, mert lassan azt is megtehetik. És rosszindulatú ember meg van bőven, az APEH meg ugye nyíltan várja az ilyen emberek feljelentgetéseit.