"A probléma az, hogy egyelőre nem nagyon van ez belátható időn belül."
Ami azt jelenti, hogy az olajcég sem fogja törni magát a mielőbbi kitermelésért, akkor meg nem dől a pénz az országba, ahogy már korábban is írtam. Vagyis korai és felelőtlen volt a koncesszió megadása, bár én inkább büntetőjogi kifejezésekkel jellemezném ezt.
Azt tudod, mennyire időre szól a koncesszió? És a kitermelés megkezdésétől vagy a megadástól számítva?
"Nem véletlen csak egy cég próbálkozott igazából..."
Ennek sok oka lehet, pl. az is, hogy máshol nagyobb eséllyel és profittal lehet próbálkozni.
"Márpedig ők hülyék lennének eladni az aranytojást tojó tyúkot."
Ez igaz, ilyen tisztességtelenek csak a korrupt magyar politikusok lehetnek.
Ahogy kvp is utalt rá, Magyarország jó ideig igen jól állt kitermelési technológiákkal. Nem véletlenül hívták a magyar szakembereket sokfelé, csak hát ezt a tudástőkét is sikerült tönkretenni.
Ne misztifikáld a kitermelő technológiát. Ugyan nem értek hozzá, de ha arra gondolok, hogy pl. Iránnak is sikerült - minden embargó ellenére - az urándúsításhoz szükséges technológiát megszereznie, akkor kötve hiszem, hogy Magyarország nem lenne képes beszerezni egy tisztán polgári és távolról sem embargós technológiát. És ez mégsem űrtechnológia, noha tisztában vagyok a hatalmas nyomás és hő jelentette kihívásokkal.