• [NST]Cifu
    Akkor rakjuk össze amit tudunk.

2009 Május: az ABC bejelenti a "V" újrafeldolgozását. Még ebben a hónapban bejelentik, hogy a Július végi ComiCon-on be is mutatják zárt ajtók mögött a Pilot epizódott, amit még az év elején forgattak le.

Még mindig májusban bejelentik, hogy négy "részre" bontva gondolkodnak a sorozatban, ezek 13 és 22 rész között változnak, az első évad 13 részes (ez nem szokatlan, a BSG is hasonlóképpen indult).

2009 Június: Bejelentik a showrunnert, Jeffrey Bellt, aki csatlakozik Scott Petershez (forgatókönyv író / exec. prod.) illetve Jace Hallhoz (exec. prod.) és Yves Simoneauhoz (a pilot rendezője és exec. prod.).

2009 Július: A ComiCon-on bemutatják a pilot-ot, a kiválasztott nézők szinte egyhangúlag pozitívan nyilatkoznak róla, és az év legjobban várt sorozatának tartják.

Még júliusban eldől, hogy November 3.-án tűzik műsorra a Pilotot (korábban szeptembert említettek), de ekkor még arról pletykálnak, hogy a hátramaradó 12 rész csak 2010-ben jön.

2009 Augusztus: Ken Johnson, az eredeti V sorozat kiagyalója kifakad, hogy az új sorozat készítői meg sem keresték, és semmi kihatása nincs a világának újragondolásába.

Augusztus 26.-án leállítják a Pilot utáni részek forgatását (amit még éppen hogy elkezdtek), mivel a Warner Brothers (az ABC tulaja) nem elégedett a forgatókönyvek minőséggel.

Még mindig augusztus van, mikor kiderül, hogy Warner Bros szerint az új ABC féle V nem "remake". Az indok a pénz, ha remake, akkor Ken Johnsonnak royality díjat kell fizetni, ha viszont nem remake, akkor nem, és nem is kell "created by Ken Johnson" sort feltüntetni. A WGA (a sztrájk miatt mindenképpen isrmetté vált forgatókönyv-író céh) erre vitába szállt a WB-vel...

2009 Szeptember: A hónap azzal kezdődik, hogy a WGA győzött a WB felett, és a pilot egyértelműen Remake-nek minősül, így Ken Johnsont megilleti a royality. Jeffrey Bellt szept. 10.-én lefokozzák, Scott Peters lesz a showrunner. Az indok az, hogy Jeff Bell forgatókönyvei nem ütik meg a minőséget, amit a Warner Bros elvárna.

Szeptember 25.-én az ABC bejelenti, hogy idén csak négy epizódot adnak le a V-ből, a maradék 9-et 2010 tavaszán rakják képernyőre a Téli Olimpia után. Az ABC megfogalmazása szerint eleve úgy tervezték, hogy "podokra" bontják a sorozatot.

2009 Október: Tessék kapaszkodni, az 1x02 forgatását csak október 7.-én kezdik meg, illetve pontosabban folytatják.

Október végén nyilvánosságra kerül pár újdonság, például hogy a Pilotban látható raktárház-összecsapásba utólagosan beillesztettek egy sci-fi elemet (az a bizonyos lebegő gömb, ami a kezdő "robbanást" adja). Az is kiderül egy interjúból, hogy eredetileg 5 vagy 6 részesre tervezték a téli szünet előtti "pod"-ot, de hivatalosan az American Idol-ra és az Olimpiára hivatkozva ezt négyre vágták vissza, ami "nagy cliffhangerrel ér véget". Október 31.-én az ABC elérhetővé teszi az első négy epizód rövid ismertetőjét.

2009 November: November 4.-én bemutatják a Pilotot. Előtte mindössze egy nappal kinevezik az új showrunnert, Scott Rosenbaumot. Jeff Bell távozik a kreatív csapatból. A váltásra az első négy epizód megtekintése után tartott igényt az ABC. A negyedik epizódnál néhány jelenetet újraforgattak, majd november végén a forgatást leállították, az csak 2010 januárjában folytatódik.

Forrás:
    -Illana's V fansite
    -TheVisitors.Info

És most egy picit álljunk meg. A korábbi promókból mindössze egy jelent van, amit nem láttunk a sorozatban, ez pedig (spoiler lehet!)

***Amikor Alan Tudyk karaktere a saját feleségét (?) tartja maga előtt pajzsként, pisztolyt fogva a fejéhez, és azt mondja Ericának, hogy nem kellett volna az autóban hagynia a fegyverét.***

Én ennyit tudok jelenleg a sorozatról. :)