• Darth Sith
    "második részről van szó, hiszen egyrészt a történet a Da Vinci-kód után játszódik, "
    Az angyalok és démonok a Da Vinci előtt játszódik hivatalosan, csak a film készítői ezt megfordították, a filmben erre több utalás is van, amikor a Da Vinci-ben történt kutatásaira utalnak vissza a vatikánban.

"Más kérdés, hogy a pár órás időintervallumban játszódó filmet nehéz is lett volna magyarázósra készíteni, hiszen az egész egy nagy rohanás"
    könyv sikerének talán épp ez volt az egyik forrása, pörgős akciók közben, filozofálgatás, gondolkodás, Langdon beszél a történelemről, elemez stb.. Ezeket a filmben én hiányoltam.

"Vagyis..., nem kell szeretni, de a profi készítőknek köszönhetően meglepően gördülékeny a film. "
    Gördülékeny a film, ez nem tagadható, csak pont az elgondolkodtató, komolyabb kérdések, gondolatok maradtak ki, amelyek megmaradtak pl a könyv olvasóiban, szerintem.

"Három földön lévő köpetből azonnal következtet arra,"
    Ezt cseppet túlzásnak érzem, a könyvbem sokkal részletesebbek voltak a keresések, sokkal több nyomból következtette ki a következő lépéseket, sok magyarázással h miből mi következik stb.. Ezt a film eléggé leegyszerüsítette szerintem.

Összeségében szerintem, egy pörgős, jó film lett, a könyv főcselekményének 90%-a benne van, kisebb módosításokkal, sajnos sok mellékák nem kerül bemutatásra valamint a magyarázósabb jelenetek is csökkentek vagy kimaradtak (ezért tűnik úgy h Langdon mindent egyből kifog találni,míg a könyvben ez sokkal hosszabb folyamat) mely valahol érthető, így is 140perc lett a film. A zene és a látványvilág rendben volt, Tom Hanks és Ewan McGregor hozza az elvárhatót, komolytalanabb lett a film mint a könyv volt, de ez várható volt, csak ilyen módosítások után lehet eladni a filmet. Nálam 7,5/10.