CyrSyS#80
Amúgy igazad van abban hogy egyre több az olyan ember aki ha levizsgázik programozás tantárgyból 2-esre akkor ő tud programozni. A szaktársaim többsége ilyen volt. Fogtam a fejem a beszólásaikon. Egy szaktársam lány leállt velem vitatkozni a RAID miatt, mondta a lézerkard elhajlítós baromságait és a végén kinyögte hogy ezt azért tudja mert átment "Operációs Rendszerek III" tárgyból. Értelmes mosolyommal csak annyit mondtam neki. "Ok köszi." Azóta nem beszéltem vele. Kerüljenek az ilyenek mert bizony rosszul vagyok tőlük.
Az biztos hogy a linux egy olyan világ ahova én csak a haladó informatikusokat engedném be pont emiatt. Ha valaki feltelepít egy linuxot és megismer pár programot, hajlamos lesz köreiben terjeszteni hogy én értek hozzá. De egy particionálást nem tudna konzolból megcsinálni. Továbbra is azt állítom hogy az igazi linux a konzol és nem a GUI (leszámítva a grafikakényszer alkalmazásokat és igényeket). Aki úgy írja a parancssorokat mint ahogy lélegzik na ott kezdődik valami.
Egy történet: Egyik programozás tanáromhoz mentem fel az irodájába hogy írja be a vizsgajegyet. Gép indít, Fedora indul, konzol indít, zongorázás (jó kis Mozart volt :P) és közli be van írva. EHHH. Én meg ezt klikkel csinálom meg. Hát engem lenyűgözött. Erősen sugárzott belőle hogy igen vágja... Sztem még kávét is konzolba főzi meg. Na ez igen!