Online fájlmegosztással bõvül az Ubuntu

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Végre Linux alapú cikkek is születnek ! <#love11><#puszis><#puszi><#email><#vigyor2>

Inkább ide jövök be mint a Winfos 7 rovatba örjöngeni, meg saját agyamat is felb*szni...

Nem rossz dolog az online tárhely, csak egy gond van velük:
amíg nem lesznek tényleg nagyon gyors NET-elérések (25 gigabit/sec környékén)
addig igazán jó dolgokra nem lehet használni ezeket, mert ugye ha feltöltesz egy nagyméretû fájlt, az igen lassam megy fel ... igaz a háttérben meg stb.. de akkor is meg kell várni, addig pl. nem szabad kilépni a könyvtárból, de legalábbis a gépet semmiképpen nem szabad leállítani...
Online munkára, pl. adatbázisszerkesztésre (nagyobb állományok esetében alkalmatlan) igazán csak kisebb fájlok: fényképek, kisebb zenék, modulok, .doc , .rtf, és úgy általába .wrk fáljok megosztására alkalmas.

Erre pedig a legjobb egy gmail + firefox + gspace extension trió , platformfüggetlenül... az SSL gmail-es postafiókodba titkosítva 7 gigáig (illetve a mindenkori gmail limitig) bármit feltölthetsz vele egy gmail-os postafiókba, amibõl természetesen többet is létre lehet hozni.

Jómagam mindenképpen a Firefox 2.0.0.x verzióját javaslom, mert a Firefox 3.x sajna itt is bugos egy kicsit és hibásan kezeli a GSPACE kiterjesztést.

Az életben van ugyan Quicksave, a bökkenõ csak az hogy nincs Quickload :D

Ki javítanád pontosan?Mert csak köpködésbõl nem sokat ért az ember :S

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

amarok és kopete...

Just avoid to falling into the hands of terrorists.

Az Apple oprendszere BSD alapú! Milyen marhaságokat írsz te össze itt? Iszonyatos hadova az eddigi összes hozzászólásod. Nem tehetek róla, ilyenkor elõjönnek belõlem a pszichológia tanulmányaim, és azon kezdem törni a fejem, hogy vajon mit kompenzálsz itt a képzelt szakértelmeddel? <#rolleyes>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/

"Ja..ha natív a kód, meg ha pont linuxra írták, meg ha szépen süt a nap akkor nincs baj..na ezaz."

És? Ki mondta, hogy grafikusok használják wine-vel a photoshopot linuxon? Arra kell használni, amire való. Senki nem fog éles környezetben szenvedni, hogy windowsos programokat futtasson rajta.

btw, miért nagyon jó a "hálózati része"?

Épp ezért foglalozok a Java programnyelv elsajátításával a nyarat erre szánom teljesen. Mert a MS Visual Studio rendszere nem korrekt. Az egy dolog, hogy .NET 3.5 keretrendszer kell hozzá ami csak windowson van...na de engem az zavar, hogy már nem a programozásra koncentrálnak, hanem a Visual studio fejlesztõ rendszer kezd erõsen hasonlítani egy ûrhajós kiképzésre.

És mikor pistike összekattingat benne egy web böngészõt..mert össze lehet, akkor ilyeneket kérdezek hogy mi az a serializáció, mik azok a szálak..stb akkor csak néz...a MS eléggé ebbe az irányba halad, hogy csak és kizárólag a környezetet fejlesztõ fejlesztõk fognak tudni valóban programozni, aki tanfolyamokon vagy felsõoktatásban tanulja a rendszerüket, õk csak a felszínt karcolják.

Ezzel szemben a Java teljesen átlátható..tudom mit miért hogyan csinál, és nem mellékesen mindenhol fut azonos funkciókkal ahol képes mûködni a java virtuális gép.

No ezzel a szösszenettel csak azt akartam mondani, hogy nem vagyok ellene a free dolgoknak mert lehetnek azok adott esetben nagyon jók is. Ám ha a produktivitás, és a felhasználóbarát felület, support a kérdés akkor nem feltétlen a free dolog a húzóerõ.

Az Apple is pénzt kér erõsen az oprendszereiért...pedig aztán linux alapú. Na de miért...hát mert garantálja, hogy amit kiad az mûködik is. Ez a free linuxnál nincs feltétlen így. De szerver célra még a free is jó..mert egyszer beállítod oszt jóccaka..desktop egyáltalán nem ilyen mert jelenhetnek meg új szoftver és hardver technológiák amire a júzer igényt tart, és nem mondhatod neki, hogy bocs, de nincs driver mert ez linux vegyél olyat ami támogatott...nincs a free linuxban semmi egységes..ez a baj. Lenne legalább egy közös portál vagy valami túró mint pl az Apple oldala, vagy MS oldala de ilyen nincs.

Egyik csoport assziszi az Ubuntu a jobb másik meg a Debianra esküszik, harmadikszerint meg a Blackpanther a legjobb..még szerencse hogy C alapú és mindegyiken fut a Java de a fejlesztõk így is bajban vannak.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

roliika: Ha Ubuntu-n volt gond az eredeti DVD-vel, akkor csak ennyi az egész:
sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

Ezt terminálba beírod, és menni is fog. Amúgy a megoldás itt található: https://help.ubuntu.com/9.04/musicvideophotos/C/video-dvd.html
Hmm, cp -a? Nem kell újrahúzni, elég a file-okat másolgatni winyók/partik között majd az MBR-ben rámutatni hogy akkor honnan is szíveskedjék felbutulni. Igaz emiatt vannak config-file-jaim még 1998-ból is... Igaz ez debian, nem ubuntu. S hol van ez még a régi rendszerektõl *sóhaj*. BTW, ez a másolgatás win alatt is megy, legalábbis XP-vel, elõtt teljesen esélytelen próbálkozás volt a driverek miatt. XP alatt már mûködik, mentettem már így rendszert haldokló winyóról (nem ghost, sima file-copy), csak teljesítmény okok miatt inkább érdemes újrahúzni.
Nem a desktop része jó, hanem a hálózati része de az nagyon.

Célszoftver futott egy célhardveren..hát desktopnak nem nevezném, inkább egy szerver konzol kialakítás volt.

Ja..ha natív a kód, meg ha pont linuxra írták, meg ha szépen süt a nap akkor nincs baj..na ezaz.

Pl írtam linuxra érintõ képernyõs pincér kiszolgáló rendszert 4 éve és a mai napig faxányos és dicsérgetnek is érte amikor arra járok...nade ez célhardver és célszoftver!!!

Nyugi, nem vagy ezzel egyedül, nagyon sokan szopnak linuxal, aztán hagyják is a fenébe, ezért van irdatlan nagy különbség a sokmilliós letöltéssel hadováló disztrib oldalak számai a linux valós elterjedtsége között. Az meg, hogy itt az sg-n mindenki lehülyéz, mert le merted irni, hogy a linuxal az átlag user 2x annyit sziv mint winen, az itt alap, nem kell velük foglalkozni. Ha leirod, hogy linuxon nem ment valaki akkor szemét flamer vagy és fogd be a pofád. Aztán nézd meg ugyanezeket a hülyegyerekeket wines topicban mit össze fröcsögnek...

A hangkártyával én is sokat szivtam ubuntun, olyan 2-300 oldalt olvastam hozzá, csomagokat telepitettem, config file-okat nyüstöltem aztán nagy nehezen elindult.
Vmware-t telepitettem (hol is van ez a repo-ban okosok? ja sehol) kézzel kellett forditani hozzá vmware tools-t, volt kb 20 függõsége, némelyiket nem sikerült magától feloldani, azokat szintén kézzel kellett megoldani, sebaj, az is elindult. Aztán aktiv használat közben derültek még ki a finomságok, úgy mint nagy fileok másolásánál párszáz mega után a teljes rendszer lehal 5-10 mp-re, majd megy tovább, ezernyi ilyen bejegyzést találni a neten, nem egyedi eset, megoldás általában nincs, csak szarakodás, tegyél fel még 20 libet, barmoljad a config fileokat, aztán ha az egész rendszer beszart, akkor kezd elölrõl, aztán vagy jó lesz vagy nem.
Aztán eljött a patchelés ideje. Igen, a tündérmesékkel ellentétben olyan jó 2x annyit kell patchelni mint egy win-t, ami még nem lenne baj, ha nem b..ta volna szét minden második patch a kézzel forgatott vmware-t. Ezért kb kéthetente leállt az összes virtuális gép és újra meg kellett minden csinálni elölrõl. Na ekkor lett kidobva a büdös francba az ubuntu, azóta win-en fut ez a gépünk is.
Jézusom...
Pár hónapja még te is istenítetted az ubuntut. "Solarist debugoltál rajta" vagy mi...
Semmi baj nincs a linux-szal, ha olyan hardverre rakod amit támogat és olyan programokat használsz aminek van natív linuxos verziója. Sõt ha ilyen felállásban használod, akkor sokkal kevesebb gond lesz vele mint egy xp-vel.

"MS szervert amelyik cég üzemeltet nálam az vicc tárgya."
Nálam meg te vagy vicc tárgya...

Ferrer:
ha nem tudsz feltenni egy hangdrivert vagy valami programot, menj fel az ubuntu.hu-ra, ott a fórumban segíteni fognak.
A 9.04 nálam gyorsabb, mint az elõdje, és kevesebb memóriát eszik. elõ szokott fordulni, hogy valakinél jó az egyik kiadás, a következõ meg nem, ez vagy pebkac, vagy nem, azért hup-on általában a hozzáértõbbek nem szoktak ilyenre panaszkodni, de akinek nem jön be egy kiadás, marad a réginél még fél évet, semmivel nem lesz hátrébb
Lényeg ami lényeg: csomagból kell telepíteni, kivételes esetekben .deb fájlból, forrásból csak nagyon extrém esetben.
Az a baj, hogy a windowst mindenki megszokta, és elfelejti, hogy azt is meg kellett ismerni. Ha valami nem megy elsõre, segítséget kérjetek, ne a rendszert szídjátok, felesleges.

passatgt
egy szóval nem mondtam

"Az online fájlmegosztás jó ötlet, leszámítva azt, hogy az Ubuntuhoz köti a felhasználókat, ami már majdnem a winfost juttatja eszembe :D
Akkor már miért nem platformfüggetlenre csinálják?"

Tekintve hogy opensource, a gondolatmeneted elbukik.
Unokatesóm Jóbarátok eredeti DVD-je az ominózus eset.
Normál esetben az XP vagy Vista nem borul meg magától 4 év alatt sem. A borulás oka szar hardver, vírus, vagy tadzsik driver gyártók hibájából szokott fakadni. Nálam 3 évig ment a LEGÁLIS XP, Win7 van most.

Linux mellett a szerver kialakítás szól egyedül de az erõsen. Arra jó. MS szervert amelyik cég üzemeltet nálam az vicc tárgya.

Zene és MSN? Hát nagyon nem..

LZ forever

Van egy olyan hogy hangerõszabályozó. Meg a laptopomon vannak ehhez külön gombok, azok is mennek...
Egy live CD-t minek rakjanak tele hangulatelemekkel?
hö?
Másolásvédett cuccal sem volt még semmi bajom, a vlc-t nem érdekelte semmi ilyesmi. Beraktam, megnyitotta. Kész.
Lassan 4 éve van folyamatosan frisíítette ubuntum, és semmi bajom sincs vele.
Játékra nem nagyon használom az tény (kivéve a madzsongot), de minden egyébre ez megy. Net, videó, zene, skype és msn, szövegszerkesztés...
A win kiszorult a játékok kategóriájába.
De lassan újra kell raknom, mert az eredeti HD-kiosztásom kissé idejétmúlttá vált. A laptopon eközben a win-t kétszer raktam újra 1 év alatt, pedig azon még csak nem is játszom.
Az szép, hogy nincs benne driver, de akkor hogy érhetem el azokat a szolgáltatásokat, amik win alatt driverrel (meg a géphez adott programokkal) elérhetõ?
Pl. hogy laptopon menyjen a hangosítás, halkítás.
Utóbbi héten 3 linuxos live CD-t próbáltam ki (Ubuntu, Kubuntu, openSuse), ezek közül csak az Ubuntu volt stabilnak nevezhetõ, cserében nem túl szép, konfiguráció nehézkes...
Szóval biztos szép és jó, de aki winrõl át akarna térni (és bármi extra kívánsága van), annak szívás.

Az online fájlmegosztás jó ötlet, leszámítva azt, hogy az Ubuntuhoz köti a felhasználókat, ami már majdnem a winfost juttatja eszembe :D
Akkor már miért nem platformfüggetlenre csinálják?
mousee
a wine-nak semmi köze a winhez. Épp hogy egy olyan cucc, ami win nélkül futtat winre írt dolgokat.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Még egy dinnye

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/

Jameg a másik..mondják hogy van Wine (ami amúgy szintén szartsemér)...nade..érteeed jóember az is MS cucc! Mi a tökömért használjon valaki MS cuccot free cuccon amikor eleve ms cuccot is használhat mindenféle virtuálizációs géplassítós trükk nélkül. Nem tudom megérteni aki wine-t használ linuxon..ez van.

Jaaj, meg az ember igyekszik csak a szépre emlékezni, de most eszembejutott, ahogy majd minden egyes dolog miatt "how to do sg ubuntuznom" kellett. :P

LZ forever

Naugye..

LZ forever

Az új ubi egy lassú hulladék. Lassabb mint az XP...sokkal, 3 hete próbáltam. Nee fényezzétek már agyon, meg kötve hiszem hogy MS technológiák nélkül valaki tökjól megvan.

Minden cégnél elvárás az MS Office. Linuxod alá betolsz egy Office doksit és OO alatt nyitod meg, szátbassza az egészet..ha meg nem, és még formázni is tudod a táblázatot stb akkor mentés után cseszi szét az egészet.

A programjainak a minõsége meg kritikán aluli. Van pár alkalmazás amit ugyan telepít alapba, de egyáltalán el sem indul, vagy ha mégis akkor szarul.

Alapba eredeti másolás védett DVD-t nem indít el, egy könyvtár csomagot kell letölteni hozzá, de egy egyszeri user mehet szépen a fórumokra kunyerálni.

A Help rendszere egy kalap szar. Az alá megírt free programokról tényleg látszik, hogy fee, mert sok esetben nincs semmilyen support, vagy épp hihetetlenül logikátlanul mûködik az egész..ha mûködik. Pl. ott van a jelölõ négyzet de nem lehet jelölni, csak akkor ah az adott soron duplát kattintasz...ilyen bakikért a programozás tanárom 2-est adott volna ha jó napja volt.

Desktopnak szar. Van aki tökjól megvan vele, mert MP3-at hallgat, megnézi az Origo.hu híreit, meg itt az SG és kész...meg levelezik és esetleg valami free cuccal szerkeszt 3D-t vagy épp valamelyik free nyelven programozgat...na erre jó.

De amelyik pillanatban a pingvin szembefut egy bármilyen MS technológiával ott elég bután tud nézni.

Vegyük észre, hogy az elterjedtsége 1% a linuxnak, tehát van esély a MS cucc és pingvin találkozóra napi szinten is. Ott meg csak szívás van.

Ki lehet próbálni de lehetõleg ne Ubuntu legyen a célpont mert lassú. De nem kicsit. Vagy nem tudom...desktopnak nem kéne használni. Haverom is elvan vele, de néha kénytelen XP-t használni pedig nagy linux fan.

Köszi! Igazából nem tudom, melyiket rakjam fel, az új az szebb, de a widget-es megoldás nem tetszik meg szerintem nem is elég kiforrott, a régi megbízhatóbbnak tûnik, de ronda.

LZ forever

mousee
mennyit fizetnek a flémerkedésért esgéék?

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Naugye..

LZ forever

Ne mond hogy te is dinnye vagy... <#szomoru2>

1. Nem volt benne akkor még.

2. Ez egy hülyeség, mert oda kell rakni pl. a programok pluginjeit, patch-eit, stb..

3. De van, mert minden függõséget telepíteni kell. És a csomagkezelõ gondoskodik róluk, de néha azért kiírja, hogy ezért vagy azért nem lehet a függõséget telepíteni.

4. Nekem azt mondták, úgy biztosabb.

LZ forever

passatgt
Ubuntuval én is próbálkoztam már, többször is nekuftottam a 6.4(?)-es verziótól kezdve a mostani legújabbig, de drivereket nem találtam, a grub állandóan elkúródott, a wines partíciókat látta, de módosítani nem tudtam és sok fagyás stb...

Gondolom mindegyikre van megoldás, de nekem olyan rendszert adjanak, amit felrakok és mûködik, nincs kedvem még tökölni vele naphosszakat:)

mousee
"Bezzeg mi windózosok nem flémeljük szanaszét a linuxos topikokat!!"

még szerencse. Amúgy aki tényleg nem tud egy ubuntut használni, az tényleg user error. Családba már én is osztom mindenkinek, és fele annyi szopás nincs vele, mint a windows-al. Egyszer felrakom, belövöm, megy. No virus, no spyware, meg para attól, hogy lassul a rendszer. Szerintem sokkal hülyebiztosabb mint a win. De persze Ferrer kolléga úgy született, hogy amikor életében elõször leült a windows elé, akkor mindent megtalált elsõre, minden ment pöccre.

Utolsó 3.5-ös KDE-t támogató Ubuntu (illetve Kubuntu) a 8.04-es volt, változatlanul támogatott (mivel egy LTS verzió), innen lehet leszedni:Kubuntu 8.04.2

1. Mit kerestél az LMMS honlapján? Csomagkezelõben keresd meg, jelöld ki telepítésre, telepítsd, ott lesz a felrakott progik között a menüben.

Nem akarta hogy felrakd a libeket, hanem sorolta a függõségeket, a csomagkezelõ automatikusan gondoskodik róluk. Ha nem tudsz angolul, akkor miért nem a magyarított csomagkezelõt használod eleve?

2. Ablakkezelõ indítómenüjébõl indulnak a programok, de mintha ezt a windows is tudná... mi ebben a fura? Program Files-t pedig windowsban SEM piszkáljuk kézzel <#ejnye1>

A telepítési könyvtárt nem kell megtartani, hiszen ingyen progi, megint felrakod a csomagot, na bumm. a beállitásokat kell megõrizni, azok pedig a home könyvtáradba kerülnek mindig, tehát azt kell elmenteni.

3. nincs fél órás telepítgetés, kivéve dinnyéknek

4. csomagkezelõvel telepítünk, forrásból minek?

még mindig dinnye vagy

Kedves gecselac!
Kedvet kaptam az Ubuntuhoz. Legyél már olyan kedves, és mondd meg, hogy meg lehet -e azt oldani, hogy az Ubuntut felrakni az összes régi KDE programmal és régi KDE felülettel?

LZ forever

Nem b..meg!
Elolvastam a readme file-t, mindent úgy csináltam, ahogy azt kell, de úgy csinált, mintha nem találná azt az átkozott ch (mh?) file-t pedig OTT VOLT! Linuxos ismerõsöm is értetlenül állt a dolog elõtt.

LZ forever

Feltételezem annyit tudsz angolul, hogy máj néjm is dzsoni.. .. Ott szokott lenni egy README fájl, tele sok betûvel, ha összeolvasod, és lefordítod, tudni fogod, mit kell tenni.. .. Egyébként nem szükséges ezt tudnod, mert Synapticból fel tudsz mindent rakni.. Gond nélkül.. Feltéve, hogy tudod mi az a Synaptic. :D
"Neteznek, letöltenek, képet szerkesztenek, DVD-t írnak, játszanak."

Aztamindenségit!! Ezeket mind tudja az Ubuntu?? A játékokat én is néztem, de sajna nem sikerült kiakasztani Krumpli bácsit. :(

LZ forever

1. Én nem tudom, nézz rá az LMMS nevû program honlapjára, én csak ott követtem az utasításokat. Arra emlékszem, hogy mindenféle lib-nevû csomagot kellett volna felrakni.

2. Ja, ez tetszett is benne. Jailbreakelt ipodon is így van megoldva, és ez tök király, csak mi van utána? Semmit se tudsz visszakeresni, hogy hova rakta a cuccait, és egy rendszer újratelepítéssel elvesznek a programjaid (?) A Win ugye alapból a Program filesba telepít mindent (kivéve rendszerfájl), és az ott is marad.

3. Hát ez nagyszerû, nekem inkább legyen 15 példányban mp3 kodek a gépemen, mint hogy a fél órás telepítgetés elvegye a kedvemet az egésztõl..

4. Nem úgy lefordítani. Hanem ez a makefile-buziság.

LZ forever

Az ubuntu nagyon jó kis rendszer, itt 16 órában megy, azon dolgozom, több száz GB saját és céges adat van a gépen, amibõl semmi sem szabad elvesszen. Akkor sem, ha operációs rendszert cserélek, harddisket vagy teljes gépet. Nem is veszett el adat 5-6-éve, amióta Linux van, tehát joggal mondhatom, hogy stabil. 2D és 3D grafika, programozás, szóval mindenre ezt használom. És naponta olyan feladatokat oldok meg vele, amit windows alatt lehetetlen, illetve kb hetente kéne vennem célprogramokat az egyes részfeladatokra.

Régen millió programot fordítottam, de manapság soha nincs rá szükségem Ubuntu alatt. Ha zene program kell, akkor a renoise a legjobb tracker, de van még milkytracker ami nekem tetszik. Persze sok más fajta, bizonyára jobbnál-jobb zeneprogram létezik, de azokhoz nem tudok hozzászólni, mert fogalmam sincs hogy kell õket használni. Most fedeztem fel a tuxguitar nevû progit, amelyik kottával, tabulatúrával, gitárnyakkal, akkordokkal és szöveggel segíti a gitár tanulást.
Családom "rohadtul" nem ért hozzá, és profin kiszolgálja õket. Még van is annyira dinnyebiztos rendszer, hogy nem tudnak vírust bekapni, meg rendszerdolgot elrontani csak úgy. Neteznek, letöltenek, képet szerkesztenek, DVD-t írnak, játszanak. Már egy éve nem nyúltam a géphez, és panasz nem volt rá.

Ez van, bénább vagy nagyanyámnál <#hehe>

te dinnye <#levele>

Az Ubuntu pont arról szólna, hogy mindenki hozzájuthasson olyan dolgokhoz, mint egy OS, pénz nélkül. Ez nem lenyûgözõ, és támogatandó a mai világban? :S
Ubuntut is tud mindenki használni :) Józan paraszti ész, logika kell hozzá.
1. Linuxon nem telepítünk hangdrivert, alapból része a kernelnek. Amelyik cég ilyet ír, egyszerûen beküldik Torvaldsnak, õ meg beleolvasztja a Linuxba. Ez nem windóz, hogy a netrõl vadásszuk össze az alapdolgokat.

2. Linuxon alkalmazásokat csomagkezelõbõl telepítünk, netrõl soha, általában 20000 csomagból lehet választani, abban minden ingyenes program megtalálható. Ha fizetõs a progi, és ilyen nehéz felrakni, az nem a Linux hibája, reklamálj náluk a pénzedért.

3. Azért van 25 függõség, mert nem bazi nagy csomagokat csinálnak bele minden vacakkal, hanem pl. minden kodek, meg a dokumentáció külön csomagba kerül, hogy válogatni lehessen. És ha van 15 lejátszód a gépen, akkor nem lesz 15 példányban mp3 kodek a gépeden, csak egyszer, ennyivel több helyed marad.

4. Nem kell lefordítanod semmit. Te is egy kattintgatós dinnye vagy, aki minden szaros OK-ra olvasás nélkül rányom, azt csodálkozik hogy összefosta magát a rendszere...

Akinek elege van a vírusokból, annak itt a megoldás, ingyenes + legális + felhasználóbarát:
Ubuntu letöltés

Nézd meg az aláírásomat, nekem pont ez a célom!
Biciklizni meg mindenki tud. <#pardon1>

LZ forever

Figyelj. . . Aki nem tud biciklizni, az ne szidja már.. .. Ok, Neked jó a win. Nekünk az Ubuntu. Ezen mit nem lehet felfogni? Nem értem ezt a sok vitát, flamelést.. .. Csak elveszed azok kedvét az Ubitól, aki egy picit is érdeklõdik iránta, de még nem merte feltenni. . . Gondolkodj már ember!
ZsZso
Nekem tökéletesen megfelel, hogy Ferrer szerint a Linux szar, pedig nem osztom a véleményét. Egészségére.

Athlon64, remélem miharamabb megkapjuk a behívónk :).

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Hahaha, hát ROHADTUL nem akarok érteni olyanhoz, amit nem azért találtak fel, hogy értsek hozzá, hanem hogy kiszolgáljon. Ezért fog mindig is szopni a linux a Win mögött.

LZ forever

Az én véleményem az Ubunturól abszolúte pozitív! Pedig vannak most a 9.04-el Ati driver bajom (boot után egy ideig még lassú az asztal effekt) , de azért nagyon is jó!

Videót vágok rajta, hanganyagot szerkesztek-konvertálok, fotóimat rendezgetem, táblázat kezelek, CD borítót tervezek és ezeket lemezre pörkölöm. És ezek a progik tárolóból telepûnek.

És a Compiz és az Art manager segítségével meg nagyon széppé tettem.
Így bevallom csak a TrackMania miatt indítok most már csak winxp-t

Nos szerintem ez egy jó szolgáltatás, már várom a meghívót!

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Lehet rengeteg van, csak az nem volt nálam ami kellett :D Meg annyira azért nem nagy a játék állománya meg supportja az ubuntunak :D De mondom, nem is arra való...Átlagjúzernek netezni lehet rajta meg 1-2 játék oszt csók.De nekem azért kellenek komolyabb progik is, amik nincsennek rá..ez van.Vannak még mac-re, de azt meg nem veszek, mert egy fos (még egy csatolt filet se lehet leszedni vele)...Annyival pedig nem gyorsabb mint amennyi plusz kiadás lenne (300K...)

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P