roliika#59
Épp ezért foglalozok a Java programnyelv elsajátításával a nyarat erre szánom teljesen. Mert a MS Visual Studio rendszere nem korrekt. Az egy dolog, hogy .NET 3.5 keretrendszer kell hozzá ami csak windowson van...na de engem az zavar, hogy már nem a programozásra koncentrálnak, hanem a Visual studio fejlesztő rendszer kezd erősen hasonlítani egy űrhajós kiképzésre.
És mikor pistike összekattingat benne egy web böngészőt..mert össze lehet, akkor ilyeneket kérdezek hogy mi az a serializáció, mik azok a szálak..stb akkor csak néz...a MS eléggé ebbe az irányba halad, hogy csak és kizárólag a környezetet fejlesztő fejlesztők fognak tudni valóban programozni, aki tanfolyamokon vagy felsőoktatásban tanulja a rendszerüket, ők csak a felszínt karcolják.
Ezzel szemben a Java teljesen átlátható..tudom mit miért hogyan csinál, és nem mellékesen mindenhol fut azonos funkciókkal ahol képes működni a java virtuális gép.
No ezzel a szösszenettel csak azt akartam mondani, hogy nem vagyok ellene a free dolgoknak mert lehetnek azok adott esetben nagyon jók is. Ám ha a produktivitás, és a felhasználóbarát felület, support a kérdés akkor nem feltétlen a free dolog a húzóerő.
Az Apple is pénzt kér erősen az oprendszereiért...pedig aztán linux alapú. Na de miért...hát mert garantálja, hogy amit kiad az működik is. Ez a free linuxnál nincs feltétlen így. De szerver célra még a free is jó..mert egyszer beállítod oszt jóccaka..desktop egyáltalán nem ilyen mert jelenhetnek meg új szoftver és hardver technológiák amire a júzer igényt tart, és nem mondhatod neki, hogy bocs, de nincs driver mert ez linux vegyél olyat ami támogatott...nincs a free linuxban semmi egységes..ez a baj. Lenne legalább egy közös portál vagy valami túró mint pl az Apple oldala, vagy MS oldala de ilyen nincs.
Egyik csoport assziszi az Ubuntu a jobb másik meg a Debianra esküszik, harmadikszerint meg a Blackpanther a legjobb..még szerencse hogy C alapú és mindegyiken fut a Java de a fejlesztők így is bajban vannak.