• Kheller
    Nyugi, nem vagy ezzel egyedül, nagyon sokan szopnak linuxal, aztán hagyják is a fenébe, ezért van irdatlan nagy különbség a sokmilliós letöltéssel hadováló disztrib oldalak számai a linux valós elterjedtsége között. Az meg, hogy itt az sg-n mindenki lehülyéz, mert le merted irni, hogy a linuxal az átlag user 2x annyit sziv mint winen, az itt alap, nem kell velük foglalkozni. Ha leirod, hogy linuxon nem ment valaki akkor szemét flamer vagy és fogd be a pofád. Aztán nézd meg ugyanezeket a hülyegyerekeket wines topicban mit össze fröcsögnek...

A hangkártyával én is sokat szivtam ubuntun, olyan 2-300 oldalt olvastam hozzá, csomagokat telepitettem, config file-okat nyüstöltem aztán nagy nehezen elindult.
    Vmware-t telepitettem (hol is van ez a repo-ban okosok? ja sehol) kézzel kellett forditani hozzá vmware tools-t, volt kb 20 függősége, némelyiket nem sikerült magától feloldani, azokat szintén kézzel kellett megoldani, sebaj, az is elindult. Aztán aktiv használat közben derültek még ki a finomságok, úgy mint nagy fileok másolásánál párszáz mega után a teljes rendszer lehal 5-10 mp-re, majd megy tovább, ezernyi ilyen bejegyzést találni a neten, nem egyedi eset, megoldás általában nincs, csak szarakodás, tegyél fel még 20 libet, barmoljad a config fileokat, aztán ha az egész rendszer beszart, akkor kezd elölről, aztán vagy jó lesz vagy nem.
    Aztán eljött a patchelés ideje. Igen, a tündérmesékkel ellentétben olyan jó 2x annyit kell patchelni mint egy win-t, ami még nem lenne baj, ha nem b..ta volna szét minden második patch a kézzel forgatott vmware-t. Ezért kb kéthetente leállt az összes virtuális gép és újra meg kellett minden csinálni elölről. Na ekkor lett kidobva a büdös francba az ubuntu, azóta win-en fut ez a gépünk is.