Babgulyas#161
"Az egyik a Win98 a másik meg az XP." ezzel én is egyetértek, csak még annyival egészíteném ki, hogy a 98-ból kizárólag az SE angol, és az is csak megfelelően bekonfigurálva volt 90%-ig stabil és használható, de az máig megállja a helyét és máig a leggyorsabb MS OS-ek egyike, ami ráadásul a ma megírt Windows programok zömét is képes futtatni és a leggyorsabban képes azokat futtatni.
XP-ből pedig az SP2-es angol Corporate Professional-t szabad csak feltolni , de arra sem árt egy alapos tweak mielőtt az ember nekiesik és használja...
Gyakorlatilag többet kell tanulni ahhoz, hogy egy normális Windows XP-d legyen és ráadásul trükkös dolgokat, amiknek a valódi lényegét soha nem is értheted meg, mert a előbb-utóbb valahol a zárt forráskód örökös problémájába fogsz ütközni. Linux-ok közül én a Novell-SuSÉ-t használtam évekig , úgy 5 éve elég intenzíven a 9.1 -10.1 verziókat és a YasT kezelő és konfigurációs paneljével 200%-ig meg voltam és meg vagyok máig elégedve. Voltak persze apróbb hibák, kényelmetlenségek amik szinte minden disztróban előbb-utóbb a felszínre kerülnek, pl. az OTi-Flashdisk nevű pendrive-omat a SuSE 9.1 csak először volt képes mindig felismerni és kezelni, másodszor bedugva már nem.
Aki ma kezdi a számítástechnikát tanulni mindenképpen azt javaslom hogy szerezzen be egy "nagyobb" disztrót (Pl. Ubuntu, Fedora, SuSE), de lehetőleg többet és újabbakat próbálgassa végig hogy az adott gépén hogy megy, jól megy-e ... plussz hogy amire neki kellene a mindennapokban arra használható-e. És szép lassan meg fogja tanulni kezelni rendesen és nem az idijóta Microsoft trükköket fogja tanulni.