• B0nFire
    Valaki kurvára el van tévedve! 1 bites júzer=JÚZER!!! Elhiszem, hogy kellenek geekek is, mert úgy kerek a világ, de nehogy már azt higgyük, hogy az átlagfelhasználót marhára érdekli az operációs rendszer mélylélektana. Fussanak a programjai és stabil legyen a rendszer. Általában feltelepítünk valami ingyenes vírusvédelmet, ami csöndben végzi a dolgát, meg azt a böngészőt, ami a kedvencünk, hogy böngészhessünk. Warezolunk hozzá jó drága programokat, és nem reklamálunk, ha egyik-másik esetleg rosszul működik, neadjisten gallyra vágja a gépet.

Ilyenkor morgunk egy sort, és újrarakjuk az OS-t. Annyira odáig vannak egyesek azzal, hogy 20 perc alatt felmegy az OS két reboottal. No, és akkor mi van? Utána még el kell kezdeni az összes programunkat feltelepíteni, amelyekkel dolgozni szoktunk. Azért egy Adobe Photoshop, Premiere Pro, Cakewalk Sonar, vagy FL Studio XXL nem két perc alatt telepszik.

Ha feltelepedtek a progik, akkor el lehet kezdeni belőni a munkafelületet, beállítgatni minden bizbaszt, úgy ahogy már megszoktuk, és kézre áll. No, amikor már úgy hisszük, hogy mindennel végeztünk, akkor jönnek az olyan apróságok, hogy pl hiányzik egy font a gépről, amit ugyan nem sok idő feltelepíteni, feltéve ha megtalálja az ember hogy melyik lemezre archiválta. Pont máma szoptam vele, egy fél óráig túrtam a vinyót egy fontért, de nem találtam meg, aztán két perc alatt letöltöttem.

Aztán elindítjuk a kedvenc filmünket, akkor meg kiderül, hogy hiányzik a kodek; nosza irány kodeket vadászni, ha már elkerülte a figyelmünket.

Szarok én bele, hogy 20 perc alatt felmegy az OS, amikor még egy hét múlva is találok olyan dolgot, ami nem műxik úgy, ahogy mexoktam.

A végére meg azért ideírnám zárójelben, halkan, hogy annak ellenére, hogy nem igazán tud zavarba hozni a Win - lévén már használom jópár éve -, tehát gyakorlatom van benne, legyen szó karbantartásról vagy telepítésről, az Ubuntutól égnek állt az összes hajam szála, mert egy kibaxott programot nem tudtam feltelepíteni rá!!! Csak ami a saját pakkjában volt, abból lehetett bogarászni. Túrtam a netet segítségért, de minden Linux fórumon az a dölyfös felsőbbrendűségi geek-viselkedés csapott arcul, hogy "Hát még ennyit sem tudsz? Akkor lúzer vagy!" De a kérdésekre nem válaszol senki. Mert csak! Mert szerintük mindenki legyen geek.

És három nap gyötrés után a híres nevezetes elpusztíthatatlan Ubuntu úgy fellökte a pacskert, hogy nocsak! Azóta sem tudtam letakarítani a laptopról, pedig 20 gigát nekiadtam...