• NEXUS6
    Atttyaúristeeeen!
    Te most csak poénkodol, tomcsa barátoddal egyetemben, ugye? Mondd, hogy csak poén az egész!

Igen valóban volt szabadpiac, amikor a M$ indult, de most már nincs!
    És tök mindegy mennyire tehet erről az M$ (valszeg azért nagyon is), a mostani monopolisztikus, sőt "doktatórikus" helyzetet meg kell szüntetni! (Nem azért mert én akarom, hanem mert ez van a törvényekben, az amcsiban is, az EU-sban is, meg minden piacgazdasággal rendelkező országéban.)
    Gyakorlatilag az utóbbi 20 évben folyamatosan trösztellenes vizsgálat folyik a M$ ellen, és igen csak pengeélen táncol még most is!
    Az első nagyobb jogi vizsgálat a WindózNT (a mostani winek alapja) kiadásakor indult, amikor kiderült, hogy mondhatni az emberekkel együtt a DEC-től lenyúlták a technológiát. A hosszú pereskedés végén, megegyeztek asszem hogy 500 milkó $-t fizetnek a DEC-nek, meg megírják az ő hardverükre is az NT-t. Szal valszeg azért igazuk volt, hogy perelték az M$-t.
    Aztán/közben jött az irodai programcsomagok piacának bekebelezése, szintén évekig tartó per lett belőle, ahol a M$ szerencséjére a per addig húzódott, hogy a felperesek addigra kihaltak az üzletágból, ugyan ez volt a Netscape ellen is a böngésző háború alatt.
    A lényeg, hogy miközben a M$ folyamatosan gyűrte be a piacokat egyetlen bírósági döntés sem állította meg ezt a folyamatot, bár többször elítélték gyak e miatt. Ugyanis a törvények pont arról szólnak, hogy olyan állapot, mint amilyenben a M$ most van egyszerűen ne jöhessen létre.

Az M$ igazgatótanácsában ülő emberkék az amerikai gazdaság hihetetlen nagyságú részét tartják a kezükben, ugyan is nem csak az M$ igazgatótanácsában tagok! Fegyvergyártó konszernek, szállítmányozási vállalatok, gyogyszergyárak stb vannak a kezükben. Ha csak ezeknek adják el a Win aktuális verzióját, a M$ már akkor is valszeg a legnagyobb lenne.
    Oligarchikus összefonódás, a piacok lenyúlása a javából ez, amit már vagy 100 éve megpróbálnak törvényekkel kordában tartani. Adott esetben láthatólag kevés sikerrel, peddig annó még Rockefeller cégét is szétdarabolták, vagy az At&T-t.
    Az IBM éppen hogy megúszta anno, vesztett is a lendületéből, valszeg ezt is ki tudta használni a M$, gyak tőlük vette át a stafétabotot.

A Schumis példa azért gáz, mert Sumi már nincs a F1-ben, mint ahogy a Ferrari sem igazán befutó manapság, mert ott tényleg van verseny, és ugye amikor Sumi nyert az nem azt jelentette, hogy a többieket lelökték a Taigetoszról.

Mondok egy jobb példát!
    Adolf Hitler és a nácik hatalomra jutása. Őket is elvileg többé kevésbé demokratikusan választották, de aztán leszarták a demokráciát és mindenkit kiirtottak maguk mellől. Gondolatmenetedet követve a legnagyobb játékos Hitlerpapa, mert milyen jól kihasznált mindenkit, tehát ő az ász és megérdemelte volna, hogy élete végéig hatalmon legyen. Ja bocs pont ez történt! Akkor, hogy ne rúgják seggbe!

"Ja és még mindig várom az érveket: Mivel tud többet egy OS mint egy Windows? A kérdést már korábban is feltettem, de valahogy nem jött válasz. Szerintem a Windows okosabb, mint egy OS, hiszen tud valamit, amit az OS nem: Játszani lehet rajta. Ráadásul az OS összes más tulajdonásága megtalálható egy Windows rendszeren. Szóval nem értem, hol itt a gond."
    Ezt most jól nem értem, de igazad van nem is akarom! Lusta vagyok minden szavadat szétszedni, vazze!
    Amúgy OS alatt mit értesz: Open Source-t, vagy Operating Systemet? Mert mindkét módon lehet a kérdést értelmezni, jól meg erőszakolva, mert a kijelentéseid így is úgy is sántítanak, enyhénszólva!!!???