• Sanyix
    #178
    Az m$ úgy lett világcég, hogy az ibm-től valami megbízást kapott kizárólagos pc-s os-re. bill xy-tól megvette a dost (mert nem ő fejlesztette ám), és dőlt a pénz.
    Mutyizás, háttérmegállapodásokból lett gigacég az m$. Az os-ük akkor is elavult volt másokkal szemben. unix alapú rendszer meg csak nagy gépekre volt akkor, cirka 10 évvel utána jelent meg a linux, és az opensource.

    Egy közösség aki nem pumpál milliárdokat, nem tudja felvenni a kesztyűt egy olyan céggel aminek korlátlan mennyiségű pénze van, ugyanis kedves kis világunkban nem a jobb győz, hanem a pénz...
    Példa erre a win. Szarok az alapjai (dll dszungel, görcsös ragaszkodás 1000 éves technológiákhoz, instabilitás (itt nem feltétlenül fagyásról meg kékhalálról van szó, bár az ezt előidéző hibák kezelése is egy 0), semmivel sem kompatibilitás, stb).

    Mivel tud egy os rendszer többet? Hát pl a fenti hibák nagy részét szerencsére nem tudja :). Folyamatosan fejlődik, általában a legújabb technológiákat használja.

    "Szerintem a Windows okosabb, mint egy OS, hiszen tud valamit, amit az OS nem: Játszani lehet rajta."
    Látom nehéz a felfogásod, 52x is leírom: LEHET játszani os rendszeren. Vannak rá játékok, és sok wines is megy, wrapperekkel. A probléma csak annyi, hogy az ms folyamatosan az ellen dolgozik, hogy lehessen, és hogy több játékkal lehessen rajtuk játszani.
    A win kezdettől fogva egy buta rendszer, mindig elavult. Persze próbálják fent tartani a látszatot hogy nem, de sajnos igen. Győz a szarabbik, mert a pénz az úr.