• Sanyix
    #160
    "z OS scene miért nem talál valamilyen módot vagy technikai lehetőséget arra, hogy egyenértékű játékplatformmá tegyenek egy Lint? Te tudod a választ? Mert én nem. És senki ne mondja nekem, hogy lehetetlen összehozni a dolgot, akár új szabvány bevezetésével, akár egy olyan keretrendszerrel, amit mondjuk full ingyen adnak a készítők kezébe."

    Mert lehetetlen ingyenesen egy óriáscég ellen menni. Leírtam a választ, olvassad. Nem lehetetlen összehozni a dolgot, össze van hozva évek óta. (opengl, openal, stb). Miért kéne új szabvány? Ott vannak a felsoroltak, INGYEN. De az m$ viszont fizet a fejlesztőknek hogy az ő directx-üket használják, átírni meg kb olyan mintha újraírnák a grafikus motort. Mellesleg van pár játék aminek VAN opengl módja is (hiszen ps3-mon csak ogl van), pc-n mégis kiszedik a készítők a módot, úgy hogy még hekkelgetve se lehessen átváltani rá.
    Nem azért mert ez a kedvenc szórakozásuk, hanem mert pénzt kapnak ezért az m$-től.
    Minden teljesen megvan az os-rendszerekben a játékokhoz. Csak a fejlesztőktől függ mire írnak játékot, de amíg az ms küldi a fejlesztőknek a zsebpénzt nyilván inkább teljesítik a feltételeket...