Indigo#85Holott ebbe a számba belekerülnek azok is, akik lehet, hogy megveszik, akár később, akár egyből, és olyanok is, akik kipróbálják és letörlik, nem tetszik nekik a játék, vagy nem indul el. Illetve olyanok is, akik vettek már más játékot, és azt nem támogatják. Valóban, vannak olyanok is, akik élvezik, csakazért mert ingyen le tudnák tölteni, de amúgysem vennék meg.
Plusz van egy olyan réteg is, akik egyébként megvennék, ha máshogy nem tudnának játszani egy adott játékkal. Ne magadból indulj ki, csak mert te soha nem vennél játékot.
Aztán, hiába kezded el magyarázni, hogy ez rossz, cigánymentalitás, anyagi szempontból a "nem veszem meg és játszok vele" és a "nem veszem meg és nem játszok vele" között nincs különbség, nem lesz se több, se kevesebb bevétele egy kiadónak. Ezt sikerül megérteni?
Megint az egyszerű agy szülte egyszerű összefüggések :) De még ha fel is tételezzük, hogy anyagilag nincs különbség, morálisan akkor is cigány mentalitás, bárhogy is érvelsz ez ellen. Csak tessék végiggondolni a példát, amit leírtam.
zért kevesebb lett a bevétele a fejlesztőknek, ezért nem tudnak jó minőségű játékokat kiadni pc-re, csak konzolra, ezt akarod mondani?
Nem a "nem tudáson" van a hangsúly, hanem a kiadók le-vannak-szarva-a-pécések hozzáállásán, és a vásárlók konzol felé terelésén. És itt jön az, hogy valamelyikőnk felcseréli az ok-okozati viszonyt (szerintem te, szerinted én, úgyhogy ezt hagyjuk is).
Szerinted miért éri meg mondjuk 1-1 játékot csak 1 konzolra kiadni, mondjuk x360 excluzív.
Mert ez az adott konzolgyártó által támogatott fejlesztés, a saját konzolja népszerűsítésére. Összességében ez így akkor éri meg, ha ezáltal tényleg jobban fogy a konzol (ami azt vonja maga után, hogy több játék is fog elkelni az adott platformon). De nem ez a jellemző, a legtöbb játékot azért több konzolra is fejlesztik.
Remélem érted az én logikai menetemet,
Akkor gondold végig mégegyszer
Ok-okozati összefüggés :)
Egyébként én a magam részéről lezártam ezt a vitát. Leírhatod mégegyszer ugyanazt, de már te is csak magadat ismételgeted, szóval fölösleges.