• Balumann
    "Közel sem annyian. Nézegettem tracker-eken, egy-egy új játék esetében jóval több volt a PC-s letöltés, mint PS2-es vagy X360-as."
    Jéé, milyen meglepő. Mivel PC-n többen vannak olyanok, akiket csak annyira érdekelnek a játékok, hogy letöltések azt játszanak vele egy kicsit, ha már lehet, meg letöltik mielőtt megveszik, lehet csak később veszik meg, stb.. Konzolon kevesebben. Nagyon ügyes vagy, hogy megnézed mennyien töltik le. És azt tudod, hogy ebből hányan veszik meg utána, hányan törlik le egyből, hánynak el sem indul a gépén? Ha nem lenne konzol, akkor azok PC-n vennének játékokat, akik megvennék a játékokat. Milyen alapon mondod, hogy pc-n nem vennék meg, mikor olcsóbb. Igen, most nem veszik meg, mivel konzolra vesznek, előtte meg lehet ps2-re vettek, de ha nem lenne konzol, pc-re biztosan nem vennék meg, mi?

Te is nagyon jól megállapítottad, hogy konzol éri meg jobban sokaknak, miért? Mert több játék jelenik meg (azzal, hogy jobbak, nem értek egyet, mindenesetre tény, hogy kevesebb problémalehetőség van), pc-re kevesebb és sok port.

Akkor, szeirnted egy játékfejlesztéskor mikor fogy több egy játékból? Ha kiadnak csak 1 konzolra valamit, ha kiadják az összes konzolra, vagy kiadják az összes platformra jól. Nyilván az utolsó. GTA 4 volt az, amit rengetegen készültek MEGVENNI PC-re (sok lehetőség, coop, jó multi, minden), és ugyan úgy megérte volna nekik, ha egyidőben kiadják pc-re is, jól. Még olyan ismerőseim is, akik SOHA nem vettek még játékot! Érdekes, optimalizálással sem volt régen általában ennyi probléma. A kiadók látnak elég pénzt pc-n is, különben nem adnának ki már egyet sem (ha nem érné meg).

"Nem hiszem el, hogy aki egy korszerű gépet meg tud venni, annak ne futná néhány játékra is. Akárhogy forgatod is, ez a "nem fognak, eddig sem vettek", ez cigány mentalitás."
    Azt látom... pedig van aki...
    Cigány mentalitás akkor lenne, ha azt mondanám, hogy soha nem fogják megvenni, de úgyis megszerzik.

"Pedig csak kifogásokat keresel, csak nem veszed észre magad."
    Nem. Csak arra próbálok rávezetni, hogy a wareznak a sok negatív hatása mellett van sok pozitív hatása is, és ha átgondolod az egész rendszert, akkor rájössz, hogy közel sem olyan rossz. De ha neked így jobb, legyen kifogás.

"Aha. El is tudom képzelni, ahogy a hardverek detektálják, hogy a delikvens éppen warezolni készül,..."
    Ennyire hülyének néztek tényleg, szerintetek a hardver gyártókra gondoltam, hogy ők ellenőrizzék meg büntessék a warezolókat? Valóban egy mondatba írtam hibásan, természetesen a hardver gyártóknál az ilyen hardveres védelmek kialakítására gondoltam.

"CD kulcs van "onlinera", csak ez neked nem tünik fel, hiszen sosem láttál még eredeti játékot..."
    Pont azért mondtam, mert ez egy már működő, viszonylag hatásos védelem.

"Olyan védelem pedig nem nagyon van, amit annyira sokáig tartana feltörni..."
    Splinter Cell CT -t kb. másfél év után törték fel. Armed Assaultban szintén legalább másfél évig nem volt megoldás a madárrá változás és ultrapontos AI triggerre. Nosteam-es játékok is kis késéssel jönnek ki. Van azért példa jó védelemre, annyi kellene, hogy legalább azután legyenek feltörve, miután kiadták a játékot, nem előbb. Persze tudom, lehetetlen, megint túl egyszerűen képzelek el mindent...

"Nagyon sok játék esetében pedig alap a moddolási lehetőség."
    Sok játék viszont azért kerül nagyon háttérbe, mert nem lehet eléggé belenyúlni saját igények szerint. Ilyen a Far Cry 2, Crysis Wars (bár pályaszerkesztők vannak, de pl. fegyver tulajdonságokat nem lehet módoítani, meg hozzárakni), legtöbb konzolból átvett játékban már eleve nincs semmi módosíthatóság. RS Vegas 2-t próbáld pl. módolni, vagy pályával bővíteni, pedig az még U3 engines játék is, direkt úgy van megcsinálva, hogy ne lehessen(!).