Az első nem tartozik egybe, természetesen nem a hardver készítőkre gondoltam. Pont arra akartam rávezetni, hogy őket nem érdekli, különben már lenne megoldás (ha ez a játékfejlesztőkkel közös érdekük lenne, mint ahogyan a konzollal is ezt magyarázzák, hogy a warez miatt menekülnek oda).
Nem a jogrendszer bonyolult te... az internet szabadságát korlátoznák bármilyen módszerrel, amit nagyon sokan elleneznek.
De akkor néhány módszer a warez csökkentése ellen: olcsóbb játék (megjelenéskor is), több igényt és sokáig kielégítő játék, onlinera cd kulcs, olyan védelem amit sokáig tart feltörni (legalább pár nappal később legyen feltörve kiadáskor) - ha triggerket raknak bele azt még több idő míg feltörik (lásd GTA 4, Armed Assault), rendszeres frissítések, aminél mindig új crackre kell várni
"Ne vedd sértésnek, de most is ez van. A cimbi pl. csak ezért vette meg az NWN-t erdetiben."
Igen, és nagyon jól működik. Nagyon sokan megveszik az ilyen játékot, hogy tudjanak netezni. Bár CoD -al is lehet gond nélkül netezni ez nélkül, mégis sokan megveszik, úgyh nem tom ez mennyire jó. Amivel meg nem lehet azok általában elég hamar kihalnak.
"Leszarom a konzolt barátom magas ívben. Soha nem lesz rá normális stratégia, RPG, point@clik vagy repszim. A csilvili villogós szarságok nem érdekelnek."
Lassan kivételnek számítasz ezzel. Általánosságban beszéltem, azokról akik vettek konzolt. Legtöbbjük korábban PC-s vásárló volt.
"Nézd már meg a sebességet könyörgöm! Évek óta semmi egyedi nem jelent meg. A nagy nevű szériák x-edik része jelenik meg és alig van valami egyedi gyöngyszem, vagy pl. jó kis point&click... Miért? Mert a warez miatt nem kockáztatnak, mert ha jól sikerül akkor meg letölti a sok kis gyökér. Én konkrétan hardverkulccsal adnám ki a gammákat. Ma már párszáz forint egy olyan."
Nemazért, hanem mert konzolra kell fejlesszék elsődlegesen. Kisebbek az igények, kevesebb a lehetőség, gyorsjátékokat fejlesztenek, amiket lehet eladni és venni a következőt. Egyszerű, szép, filmszerű. Ráadásul gyakran a kiadók korábban is kiadatják, mielőtt kész lenne.
Nekem nem az egyediség számít, hanem az, hogy végre egy közel realisztikus, nagyobb szabadság és sok lehetőség legyen 1 játékban. Alapnak kéne legyen PC-n a sok beállítás, módolási és bővítési lehetőség.
A Crysis valóban nem nyújt sok újdonságot, de a mostanában kiadott játékokhoz képest nagyon sok jó dolog van benne - habár valóban volt már jó példa. Az AI viszonylag jól reagál a dolgokra, jó helyszínek vannak, a Warheadben már sok felesleges helyszínek eltűntek és jóval akciódúsabb is lett (de mégis volt benne lehetőség, kihasználni a ruhát, lopakodni, meg ilyenek).