Persze, hogy természetes a fejlődés, de az, hogy mennyien veszik meg újonnan a hardvereket, az azon múlik, hogy mennyire használják ki a játékok. A DX10, és Vista nem nyújt újdonságot (én arra a következtetésre jutottam, hogy dx10 nem kompatibilis a 9-el, és nem tehetik meg, hogy dx10-re fejlesszenek, ráadásul Vista-t sem kedveli mindenki), mégis kellett valamivel az embereket ösztönözni, hogy megvegyék, illetve beszerezzék a Vista-t. Crysis megjelenése előtt, meg után hányan mentek megvenni a legújabb 8800 GTX kártyákat. Vagy hogy mennyivel jobb lesz dx10-ben futtatni a Lost Planet-et meg AC-t meg még mittudomén mit. Pedig dx9-et használnak, de dx10-esként drágábban tudják eladni a kártyákat is. Nagyon dühös voltam, mikor 9600 pro kártyám volt, és vártam egy játékot, és közölte hogy nem hajlandó sm2 -n elindulni, holott lebutítva közel sem kellett volna sm3 igénye legyen (Splinter Cell 4). De azért 6300-as meg nemtomhányas gyengébb kártyákkal meg simán élvezték a játékot.
"Ez azért nem ilyen egyszerű, hogyha megszűnik, akkor nekünk volt igazunk, ha nem szűnik meg, akkor pedig neked... Nem tudsz egy kicsit árnyaltabban gondolkodni?"
Ha jól értelmeztem, ti azt állítottátok, hogy a warez miatt kevesen adnak ki pénzt a játékokra, ezért gyengébb minőségű játékokat készítenek. A gyengébb minőségű játékokat viszont nem fogják menni, ergo csődbemehet a piac. Hiszen ti mondtátok, hogy nem kell a szarokat megvenni. De warez eddig is volt, mégis fejlődött a játékipar. Most történt egy visszalépés, amire ti azt állítjátok, hogy túl sok warezolás miatt van. Én meg azt, hogy warez ugyan olyan mértékben van jelen, mint eddig - és eddig is fejlődött a játékipar (ezt ti is belátjátok), csak most legtöbben konzolon vesznek játékokat, mivel oda csalták a vevők nagyobb részét (only konzol játékok, késleltetett kiadás - és PC-re készítés titkolása a kiadás utánig, optimalizálatlan és igénytelen portolás, pc kihasználatlansága, és különböző téveszmék terjesztése, hogy pc nem alkalmas játékokra már, nem tudná elfuttatni ezt+azt, stb.).
A warez azért kártékony az igénytelenebb fejlesztések számára, mert akinek van esze, az letölti előbb és kipróbálja a játékot. És ha látja, hogy tényleg jó, akkor veszi meg. Míg ha nem lenne, akkor néhány videóból és demoból az jöhet le, hogy kurva jó játék. Aztán jön a pofáraesés, hogy mi volt ez a szar. Szerintem nem nézed elégszer a rosszpcjatekok blogot, hogy milyen játékokat adnak ki.
Csomó olcsóbb kategóriás játékból - bár már egyre ritkább az újaknál is - a demó verzió. Amiből általában meg lehet tudni, hogy milyen a legjobb pályarész a játékban.
"Viszont a kiadók épp azzal harcolnak az ellen, hogy boldog-boldogtalan letöltse a sok pénzzel és munkával előállított terméküket, hogy a konzol felé veszik az irányt, ahol a warez körülményesebb és még nem öltött ipari méreteket. És a példa azt mutatja, hogy megéri nekik, mert a legtöbb játék jobban fogy konzolon, mint PC-n. "
Legalábbis ezt mondják egy oknak. Mikor ott is rengetegen warezolnak. Mihez képest fogy több, ha nem lenne konzol, és PC-re adnák ki ezeket csak, szerinted nem ugyan úgy fogyna? Akik konzolra megveszi, azok PC-re miért ne vennék meg ha csak arra lenne (ráadásul mikor olcsóbb is gépre egy kicsivel!).
Felejtsd már el, hogy kifogásokat keresek, eszemben sincs. Nincs szüksége senkinek kifogásokra, hogy warezoljon, illetve ne vegyen meg 1-1 játékot. És azt sem mondtam, hogy JÓ minden ilyen hozzáállás. Arról viszont nem fogsz soha meggyőzni, hogy a warez valóban kártékony hatással van az eladásokra, és a játékfejlesztésekre, már sokszor átgondoltam. Legkárosabb hatása, hogy jobb hardvereket vesznek olyanok, akik amúgy nem vennének. Persze, az lenne a jó ha játékokat is megvennék. Nem fognak, eddig sem vettek.
Ha nem lenne konzol, akkor már vszínűleg olyan játékokkal játszanánk, amiket el sem tudunk szinte képzelni, mehetne rendesen a fejlődés, és minden úgy ahogy eddig, fejlődés minden irányba, nem csak graffban. És nem kelle warez miatt sírni, hiszen azok ugyan úgy veszik a játékot, konzolon. Maguk alatt vágják a fát... szándékosan.
Jah egyébként persze, konzolon kicsivel többen vesznek, mert kockázatosabb a warez rajta, meg nem is kell félni, hogy nem fog elfutni... meg ki sem lehet próbálni. Legtöbben átálltak a cserélgetésre, meg továbbadásra. De annyival azért nem többen, mint pc-n lennének...