Indigo#60És igen, gépre szüksége van az embernek, játékra nem.
És ki mondta, hogy ne vegyél gépet? Százezer dologra alkalmas még a játék mellett, nagyon hasznos dolog a mai világban.
Valóban nincs egy DX10-es játék sem, vannak próbálkozások, hogy az emberek megvegyék az új kártyákat meg a Vista-t (csak dx10 -es rendszer esetén kapcsolható AA, effektek). Nagyonis érdekük, hogy a játékok minél inkább kihasználják a hardvereket, hogy megvegyék azokat
Évek óta próbálkoznak, ugye? És mégsem jártak sikerrel, még csak közelebb sem nagyon kerültek a céljukhoz. Ez is csak azt bizonyítja, hogy nem lehet mindent lenyomni az emberek torkán, mert amire nincs szükség, az nem piacképes. A dolog másik részét pedig úgy hívják, hogy fejlődés. Teljesen természetes, hogy fejlődnek a hardverek, és ezt a fejlődést lekövetik a szoftverek is. Ha megveszed az új hardvert, akkor te is szereted, ha kihasználják a megnyíló új lehetőségeket (játékoknál maradva legyen az jobb MI, fizika, élethűbb grafika, vagy bármi). Ez azóta így van, mióta elkészültek az első személyi számítógépek. Miért kell most e mögött összeesküvést látni, hogy jajj ezek a gonosz kiadók rákényszerítik a usert olyasmire, amit nem is akarnak, stb. Ennyi erővel még mindig a DOS alatt pötyögnél a Wolfenstein3D-vel...
Szintén változni fog a helyzet, hogyha lesz saját keresetem, és szeretnék majd akkor is "komolyabban" játszani, érdekemben áll hogy fejlesszenek játékokat, akkor is vszínű, hogy pénzt fogok kiadni.
Teljesen fölöslegesen téptem a számat? Ha diák vagy, kereset nélkül, akkor teljesen természetes, hogy nem az elsődleges szükségleted a játékok megvétele. Én végig a vásárlóképes rétegről beszéltem, ha nem tünt volna föl... És annak kapcsán sem arról beszéltem, hogy márpedig meg kell venni minden szart. Lehet válogatni, ki-ki ízlése szerint, de azért ha olyan játékról van szó, ami számunkra kiemelkedő, kellemes kikapcsolódást nyújt, akkor azért - mondjuk úgy - illik letenni a voksunkat...
Szerecsenmosdatás helyett meg mondhatnék kifogáskeresést is, ha így jobban tetszik.