Cateran. Én pl. nem nagyon tudnék meglenni számítógép és internet nélkül, fontos tanuláshoz is, rengeteget használom ilyen céllal is - most se tudtam volna megírni a házidolgozatomat az nélkül. Számítógép és internet szinte nélkülözhetetlen manapság.
És miért lenne elbaszott gondolkodás, azért veszünk jobb gépet, mert ingyen tudunk rá szerezni programokat. Nem mondtam hogy jó, de NEM árt. Ha egyszer nem venne úgysem játékot, gépet sem, akkor miért nem lehet felfogni, hogy a warezzal csak nyer, mert a hardvert megveszi, ráadásul később lehet, hogy mégis úgydönt, hogy megvesz valamit.
Teljesen megértem, hogy nem jó, nem jó hogy ingyen használjuk más munkáját. Lehet ezen lovagolni, de felesleges, amíg az a két lehetőség van, hogy nem veszi meg, és nem játszik vele, vagy nem veszi meg és játszik vele.
Egyébként meg, ha csinálok valamit, akkor az a legjobb számomra, ha használják és dícsérik. Semmiképp sem tartom akkora értéknek, mint amennyibe kerülnek - legalábbis az itteni fizetésekhez, fizetésünkhöz képest. 2ezret örömmel dobnék egy új játék után, ha tudnám, hogy hosszú távon le fog kötni, tud újat mutatni. Ebből ki lehet vonni a stratégiákat, rpg-ket mert nem szeretem. Armed Assault meg IL-2 az egyetlen, amiről tudom, hogy hosszú távon is jó jájáték (számomra), és ha 1 évvel ezelőtt ismerem meg, akkor meg is lenne eredetiben (bár nem kapható Mo-n már). Mert jelenleg rengeteg dologra van szükségem (nem is géppel kapcsolatos), amik fontosak, ráadásul kajára is alig van pénz. Esélytelen, hogy játékra tudjak költeni, ráadásul jön a 2. rész is, ami lehet el sem fog futni rendesen, tehát ahhoz is kellene majd 1-2 új alkatrész.
Valóban nincs jogom, és nem jó hogy játszok azokkal amiket nem vettem meg. De ne is vegyék úgy, hogy megvehettem volna, és ezért kárt okoztam, mert ez óriási baromság.
Én kitartok azon a véleményem mellett, hogy nem jó felfogás, de így volt mindigis, és így is lesz, warezt kártékonynak felfogni meg hülyeség - még ha nem is jó erkölcsileg. A játékfejlesztés szempontjából lényegtelen, hardvereladásokat tekintve meg hasznos.